Annonce:
Annonce:

Kæmpe kovending i sag om udvist tiårig

Efter Ekstra Bladets afsløringer: Ankestyrelsen omstøder Familieretshusets afgørelse om, at Niels Jørgen og Praphatsanun Nielsen ikke må adoptere tiårige Guide

Ekstra Bladet besøgte i slutningen af august den lille familie i Taulov. Video: Anthon Unger
Annonce:
Følg Samfund

De seneste dage har været turbulente for familien Nielsen fra Taulov.

De blev nemlig mandag ringet op og fik at vide, at deres nye møde om hjemsendelsen af tiårige Guide Nielsen var aflyst, fordi Ankestyrelsen nu ville komme med deres afgørelse om den afviste adoptionssag.

En sag, som Ekstra Bladet har dækket massivt den seneste uge, idet de danske myndigheder ville udvise den kun tiårige dreng til Thailand, hvor ingen har forældremyndigheden over ham.

Og tirsdag eftermiddag er det en meget lettet Niels Jørgen Fries Nielsen, der kontakter Ekstra Bladet med hvad han selv kalder 'breaking news'.

Ankestyrelsen har nemlig valgt at omstøde Familieretshusets afgørelse om, at Niels Jørgen og Praphatsanun ikke må adoptere tiårige Guide efter danske regler, som hele tiden har været det, der spændte ben for, om Guide måtte blive i Danmark.

Annonce:

- Lige nu er det helt fantastisk, og håbet lever. Det er det, vi har håbet på hele tiden, fortæller en glad Niels Jørgen i telefonen.

- Det er pludselig gået meget hurtigt. Vi blev ringet op i går og fik at vide, at mødet var aflyst, og så har vi bare ventet i spænding, siger han.

Skole i chok over udvisning: - Vil græde i en måned

Borgmester i opråb

Praphatsanun, Guide og Niels Jørgen. Foto: Anthon Unger
Praphatsanun, Guide og Niels Jørgen. Foto: Anthon Unger
 

Årsagen til Familieretshusets afslag var, at Guide har en lillebror i Thailand, som de mente ville blive forskelsbehandlet, hvis kun en af dem blev adopteret, hvorfor parret efterfølgende ansøgte om at adoptere begge drenge, hvilket de også fik afslag på.

Men Familieretshusets begrundelse for afslaget var slet ikke gyldig, lyder det nu fra Ankestyrelsen.

Annonce:

'Adoptionen af Wasuthon kan ikke afvises med den begrundelse, at Chayapon og Wasuthon skal stilles familiemæssigt ens. Søskenderelationen mellem Chayapon og Wasuthon vurderes således ikke at være til hinder for at gennemføre adoptionen af Wasuthon,' skriver Ankestyrelsen i afgørelsen, som Ekstra Bladet har set.

En dansk adoption af Guide Nielsen kan derfor nu indledes på ny.

Indtil videre er det uafklaret, om Hjemrejsestyrelsen vil fastholde at udsende Guide Nielsen, så længe adoptionssagen er under behandling, men familien har nu for første gang i lang tid fået nyt håb.

- Jeg er lykkelig. Jeg er meget glad. Jeg har gåsehud, fortæller Praphatsanun Nielsen og kommer kort efter med et rent glædesskrig.

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger
 

Styrelse advarede tiårig om straf for fravær - men meldte ikke selv afbud

Rystet over sag om tiårig: - Fuldstændig skrækkeligt

Det står der i afgørelsen

Vi lægger [...] vægt på, at der er gennemført en adoption af Wasuthon i Thailand i juli 2018 – og dermed et familieskifte -, hvilket betyder, at Wasuthon og Chayapon ikke længere betragtes som helsøskende i Thailand.

Vi er opmærksomme på, at vi i vores afgørelse af 1. juli 2021 lagde vægt på børnenes søskenderelation og fælles opvækst frem til 2018 i Thailand, hvor Wasuthon kom til Danmark.

På det nu foreliggende grundlag vurderer vi, at hensynet til at beskytte børnenes søskenderelation ikke længere er til hinder for at gennemføre en familieadoption af Wasuthon.

Det indgår heri, at Wasuthon og Chayapon ikke har boet sammen eller har haft en fælles hverdag siden oktober 2018. I praksis har Wasuthon og Chayapon siden oktober 2018 haft forskellige omsorgsgivere i hverdagen.

Uanset at de to brødre efter dansk ret betragtes som helsøskende som følge af, at den thailandske adoption af Wasuthon ikke kan anerkendes efter dansk ret, vurderer vi på baggrund af ovenstående, at søskenderelationen ikke er til hinder for at gennemføre en familieadoption af Wasuthon i Danmark.

Kilde: Ankestyrelsen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: