Kæmpe mælkeproducent i betalingsstandsning

Den største mælkeproducent i USA er gået i betalingsstandsning

Følg Samfund

USA's største mælkeproducent Dean Foods er gået i betalingsstandsning.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse, ligesom nyheden bringes af en række amerikanske medier herunder CNN Business.

Det 94 år gamle mejeri har kæmpet mod et marked, hvor forbrugerne i mindre grad drikker mælk fra køer. Alene i år har det betydet, at selskabets aktiekurs er faldet 80 procent.

Selskabet har indgivet en såkaldt 'chapter 11' konkursbegæring, hvilket oversat til dansk svarer til en betalingsstandsning i forsøget på at få selskabet tilbage på benene.

Indtil videre har selskabet indgået aftale med dets långivere om at opretholde kreditfaciliteterne. Anført af Rabobank har firmaet sikret en finansiering på 850 millioner dollars. Det svarer til 5,8 milliarder kroner.

Ifølge CNN Business er forventningen, at alternative mælketyper topper i år med en omsætning på 18 milliarder i år, hvilket er en stigning på 3,5 procent sammenlignet med 2018. Samtidig er omsætningen på ko-mælk nu under 120 milliarder i omsætning.

Imens er havremælk steget 636 procent i omsætning hen over de seneste år og udgør nu en omsætning på 53 millioner.

Ekstra Bladet har spurgt Arla, om mejeriet ønsker at kommentere på sagen, eller om mejeriet kan genkende tendenserne. Men selskabet ønsker ikke at gå ind i sagen.

Du kan følge med i Dean Foods kamo for overlevelse via dette link. Selskabet har nemlig lavet en hjemmeside, hvor du løbende melder udviklingen ud.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+