Kæmpe rotte-invasion: Bliver dræbt med riffel og svovlbomber

På grund af de milde vintre er antallet af rotter steget eksplosivt over hele Danmark

Foto: EB TV
Foto: EB TV

Danmark bliver lige nu invaderet af rotter. Aldrig før har rottefængere haft så travlt, som de har i øjeblikket.

Det skriver DR Sjælland, som har lavet en rundringning til en række rottefængere i Region Sjælland.

Rotte sked i Skuespilhusets restaurant: Det ville Meyer skide på

På bare fem år er antallet af anmeldelser om rotter således i gennemsnit steget med 67 procent i 12 af regionen Sjællands kommuner.

Værst ser det ud i Sorø og Stevns kommuner, der har oplevet en stigning i antallet af anmeldelser på henholdsvis 109 og 200 procent.

Ifølge Pernille Crone, der er faglig leder for Team Miljø i Ringsted Kommune, så skyldes de mange rotter blandt andet vejret.

- Vi bliver ikke hjulpet af de meget milde vintre. Det gør nemlig, at rotterne kan formere sig hele året rundt - og ikke bliver udsat for en naturlig død, siger Pernille Crone.

Ser man ud over hele landet, er Aarhus et af de områder hvor der flittigst ringes til rottefængeren. Her er stigningen på 90 procent i de seneste fem år.

Fødevarekontrollen glemte lort i Irma

Kongens Have hårdt ramt
I København er rotter også et problem, og særligt Kongens Have ved Rosenborg Slot midt i København har været hårdt ramt.

Det skriver TV2 Lorry.

I efteråret fjernede man mange af de gamle buske og bede, fordi rotterne havde lavet reder ved buskadserne. Omkring 600 rotter er blevet dræbt siden sommer.

- Vi har en salonriffel, som vi skyder dem med derinde. Jeg synes personligt, det er den mest humane måde at aflive dem på, for det går rimelig hurtigt, siger Claus Carlsen fra JK Kloakservice. Han har sammen med en række kollegaer patruljeret i parken sent om aftenen i løbet af efteråret.

Det ultimative mareridt: 14-årig lam pige bidt 225 gange af glubske rotter

Og hvis de lynhurtige rotter når at forsvinde ned i et hul, så har Claus Carlsen og kollegaerne andre metoder.

- Så putter vi svovlbomber ned i rottegangen. Det dør de af i løbet af bare et par minutter.

I København, Esbjerg og Aalborg er antallet af opkald til rottefængere steget mellem 40 og 50 procent, og i Odense er stigningen på lige knap 30 procent over de sidste fem år.