Kæmpe skibakke skal bygges i det glohede Dubai

Dubai har i forvejen en kunstig skibakke på 400 meter. Ny plan om 1,2 kilometer lang bakke med kunstig sne

Dubai ved Golfen er kendt for sin drønende varme og sine ekstravagante byggeprojekter. Nu er endnu et projekt på vej, og det tager kampen op med temperaturerne på den varme side af 40 grader.

For det såkaldte Meydan One-projekt, der er et nyt resort med en beboelsesskyskraber på 711 meter, et 420 meter langt springvand, et stort hotel, et kæmpe indkøbscenter og meget andet, vil også indeholde en stor kunstig skibakke.

Sådan en har Dubai i forvejen. Den er 400 meter lang og åbnede i indkøbscentret Mall of the Emirates i 2005.

Den er ifølge Guinness Rekordbog verdens største kunstige, indendørs skibakke, men den nye bakke bliver noget større, fremgår det af det projekt, som Meydan har offentliggjort planerne for.

- I en by, hvor innovationen aldrig stopper, er denne meddelelse af stor betydning for fremtiden for Dubai og De Forenede Arabiske Emirater, siger Saeed al-Tayer, formand for Meydan-bestyrelsen, til den lokale avis The National.

Den nye skibakke bliver efter planen 1,2 kilometer lang.

Udviklings- og investeringsselskabet Meydan har ikke oplyst nogen pris på det store projekt, der ifølge The National også omfatter en marina med plads til 100 både, en strand og en række sportsfaciliteter - indendørs som udendørs.

Indendørsdelen af komplekset bliver overdækket, men om vinteren, når temperaturerne i emiratet gør det mere overkommeligt at opholde sig udendørs, skal taget kunne trækkes til side.

Første fase af projektet ventes at være færdigbygget inden for de næste fem år, så det står klart, når Dubai i 2020 er vært ved verdensudstillingen, World Expo.

De Forenede Arabiske Emirater består af syv emirater, hvoraf Abu Dhabi, der også har store olieressourcer, er det rigeste.

Dubais olieressourcer er langt mindre, men emiratet har til gengæld været dygtig til at tiltrække oliepenge fra hele Golfen til investeringer i turisme og kæmpemæssige byggeprojekter, herunder skyskraberen Burj Khalifa, der med 828 meter er den højeste menneskeskabte bygning i verden.

6 kommentarer
Vis kommentarer