KÆMPE tilbagetrækning: Røget og gravad laks kaldes tilbage efter listeriafund

Dansk Supermarked trækker en omfattende mængde laks tilbage. Fisken er solgt i Netto, Føtex, Bilka og Salling

Stort set alt det gravad og røget laks, der er blevet handlet i Dansk Supermarkeds butikker, bliver kaldt tilbage.

Det gælder laks solgt i Netto, Føtex, Bilka og Salling, oplyser virksomheden.

Tilbagekaldelsen sker, da produkterne kan indeholde listeria. Fødevarestyrelsen har også påvist tilfælde af sygdom, som er knyttet til produkterne eller produktionsstedet.

- Fødevarestyrelsen har desværre konstateret for høje listeriaværdier i røget laks, og derfor tilbagekalder vi samtlige produkter fra den berørte virksomhed, siger Carina Jensen, kvalitetschef i Dansk Supermarked, i en pressemeddelelse.

- For at være på den sikre side trækker vi alle produkter fra leverandøren tilbage. Vi er i tæt dialog med Fødevarestyrelsen og følger alle anvisninger herfra, siger hun.

Der er tale om en omfattende tilbagetrækning, da særligt røget laks er noget af det fisk, som butikkerne sælger allermest af.

Har du købt laks i pakker fra mærkerne ØGO, Levevis, Bådsmand eller Premieur i Netto, gør du klogt i at lade være med at sætte tænderne i det.

Det samme gælder laks solgt i Bilka, Føtex og Salling solgt under mærkerne Princip, Levevis, Budget og XXL.

Nogle varianter fra mærkerne Princip og Bådsmand er dog ikke omfattet af tilbagekaldelsen.

De pågældende produkter kan stadig sælges uden problemer, da de kommer fra en anden leverandør og er sikre at spise. De kan derfor blive liggende i køledisken.

Tilbagekaldelsen gælder produkter i størrelser med både 100 gram, 125 gram, 150 gram, 160 gram, 200 gram, 300 gram og 500 gram og uanset datomærkning.

Kunder, der har købt de nævnte produkter, opfordres til at kassere produktet eller levere det tilbage i butikken. Her kan man få pengene retur - også uden en bon.

Dansk Supermarked slår fast, at der ikke nødvendigvis er listeria i alle de tilbagekaldte pakker med laks. Men da det potentielt kan være der, skal den store mængde fisk smides ud.