Kæmpe udenlandsk kæde vil indtage Danmark

Tysk kæde af bilvaske åbner snart sin anden hal i Danmark. Målet er at blive landsdækkende

Se hvordan IMOs bilvask fungerer i videoen her.
Følg Samfund

Til august åbner tyske IMO sin anden vaskehal i Danmark. Hallen bliver 34 meter lang og kan rengøre 100 biler i timen. Vaskehallen placeres ved Bilka i Vejle tæt på den trafikerede motorvej E45.

- Vi kommer med en stor vaskehal, der kræver meget plads. Derfor er vi nødt til at gå efter et sted med megen trafik og i en stor by. Vi vil gerne ligge ved dagligvarebutikker, for erfaringen fra udlandet er, at mange vasker deres bil, når de er ude at handle. Og med Bilka og Bauhaus tæt på er det her stedet for os, siger IMO's landechef i Danmark, Søren Greve, til Vejle Amts Folkeblad.

Tyske IMO har i dag 900 vaskehaller i Europa, Asien, Australien og USA.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den aflange vaskehal gør det muligt at vaske 100 biler i timen. Her ses IMO's vaskehal i Næstved før åbningen i februar. PR foto
Den aflange vaskehal gør det muligt at vaske 100 biler i timen. Her ses IMO's vaskehal i Næstved før åbningen i februar. PR foto

Den møgbeskidte bil starter med at blive højtryksrenset af en medarbejder, mens bilejeren bliver siddende i bilen. Efterfølgende køres bilen op på et bånd, der fører den igennem hallen. En vask tager fire minutter uanset program.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad har IMO planer om at blive landsdækkende i Danmark. Det er usikkert, om der kommer flere åbninger i år, men der er planer om at opføre flere vaskehaller i forbindelse med Bilka-varehuse.

Godt med konkurrence
FDM er glade for den øgede konkurrence på markedet for bilvaske, og seniortekniker Jørgen Jørgensen opfordrer bilister til at vælge de billigste vaskeprogrammer.

- Overordnet bør man benytte de billige vaske, så bilen holder sig pæn og præsentabel, og så et par gange om året give bilen den store tur, hvor man kommer ind i alle de kroge, som vaskehallen ikke kan nå, sagde Jørgen Jørgensen tidligere på året til DR Sjælland.

En bilvask hos IMO koster mellem 69 og 229 kroner.

Vaskehallen er lang nok til selv den længste limousine. PR foto
Vaskehallen er lang nok til selv den længste limousine. PR foto
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.