Kæmpebøde: Fuskede med 37 ton fisk

Det kostede Bjerrefisk en stor bøde at fifle med datoerne på frossen fisk

Følg Samfund

45.000 kroner.

Så stor var Fødevarestyrelsens bøde til fiskefabrikken Bjerrefisk i Frederikshavn efter tre uanmeldte besøg.

Det skriver nordjyske.dk.

Kontrolbesøgene skete på baggrund af et anonymt tip fra en forarget borger.

- Bjerrefisk pakker laks ud, hvor datoen er udløbet, dypper dem i vand, genfryser dem og forlænger datoen med et år, lød det i tippet ifølge Nordjyske.

Tippet førte til i alt tre besøg fra Fødevarestyrelsen, der kunne konstatere, at der var hold i anklagerne. På første besøg fandt myndighederne 13 ton frosne helleflyndere med forskellige dateringer. Både holdbarheds- og produktionsdato var blevet ændret, så fisken nu stod til at kunne holde sig til 27. juli 2021 – og altså fik forlænget holdbarheden med helt op til 11 måneder

Ifølge Bjerrefisk var ændringen dog en fejl. Men på samme besøg fandt kontrollanterne også 14 ton laks, der på samme måde havde fået ændret datoer. Igen forklarede Bjerrefisk dog, at det var en fejl – og at den lakseansvarlige var på ferie.

På næste besøg var den dog gal igen. Denne gang med 10 ton helleflyndere – og igen bedyrede Bjerrefisk, at der var tale om en fejl. Men den køber chefen for Fødevarestyrelsens rejsehold, Michael Rosenmark dog ikke.

- Det er fusk. Når man sætter ny produktionsdato på, så er det bevidst. Det kommer man jo ikke bare lige til at gøre, udtaler han til nordjyske.dk.

I alt 37 tons fisk har altså ifølge Fødevarestyrelsen fået ændret holdbarhedsdato, men fordi fisken aldrig kom i handlen, nøjedes virksomheden med bøden på 45.000 kroner. Havde fabrikken haft fortjeneste på fisken, var bøden blevet markant større.

Administrerende direktør i Bjerrefisk, Jess Larsen, har ikke ønsket at forholde sig kritikken fra Fødevarestyrelsen, skriver Nordjyske.

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU