Kæmpekoks: DSB-tog holder stille

DSB og BaneDanmark har fredag formiddag problemer med signalsystemet - lyntog skal samle passagerer op på stort set hele Sjælland

Kæmpekoks hos DSB. Ekstra Bladets egen reporter var selv strandet i toget. Hør mere her

Ved du noget? Har du billeder eller video? Har situationen konsekvenser for dig? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Alle DSB's tog på Sjælland bortset fra S-togene og tog på strækningen 'Lille Syd' holder fredag formiddag stille.

Det fortæller DSB på twitter.

Togene har holdt stille siden klokken 9.31. Og årsagen er ifølge DSB, at der er problemer med fjernstyringen af signalsystemerne til togene.

DSB har indsat togbusser på strækningen Kalundborg-Holbæk-Roskilde, skriver DSB på twitter klokken 11.25.

Meget stille og meget varmt
Midt mellem Høje Taastrup og Københavns Hovedbanegård sidder Jakob Stæremose, Odense, i IntercityLyn-toget fra Nyborg, som efter planen skulle have været ankommet til hovedbanen for længe siden.

- Vi er en time forsinket nu. Og har flyttet os 200 meter på den time. Der er meget stille og meget varmt, siger Jakob Stæremose klokken 10.30 til Ekstra Bladet.

Jakob Stæremose læser industri og design og skulle mødes med en studiekammerat i København for at skrive til en eksamensopgave, der skal afleveres efter weekenden.

Situationen i toget er efter Jakob Stæremoses opfattelse stadig tålelig, selv om flere børn har svært ved at være tålmodige.

- Indtil videre er der ingen, der brokker sig højlydt, men det er da irriterende, siger han.

Ved godt, vi ikke er populære
Ekstra Bladets reporter, der også sidder i et IntercityLyn-tog - i modsatte retning, fortæller, at hele toget er blevet budt på kaffe.

- I familievognen er stemningen god, selv om folk med små børn er lidt pressede. Kvinden, der serverede kaffe, er rigtig sød. Hun sagde, da jeg hentede kaffe: 'Vi ved jo godt, vi ikke er særlig populære i forvejen', fortæller Ekstra Bladets mand, som dog i skrivende stund ikke er på arbejde, men på vej til Fyn.

Kaffedamens bemærkning refererer til sporarbejdet, som er skyld i, at togpassagerer i Nyborg skal skifte til togbusser for at komme videre til Odense. Her kan man igen hoppe på toget for eksempelvis at komme videre til Aarhus.

Ekstra Bladets fridagsramte reporter vurderer, at turen fra Københavns Hovedbanegård og Høje Taastrup, der normalt tager cirka ti minutter, i dag har varet halvanden time med to stop undervejs.

- S-togsnettet kører åbenbart, så vi har set det ene S-tog efter det andet blæse forbi vinduerne.

Seneste udvikling i dagens tog-kaos-historie er, at det såkaldte lyntog nu vil stoppe på samtlige stationer og samle ventende passagerer op:

- Vi skal tage passagerer med på det meste af Sjælland. Vi har lige været i Roskilde, og nu skal vi til Ringsted, fortæller Ekstra Bladets reporter klokken 11.15.

Tidshorisont ukendt
DSB oplyser foreløbig intet om hvor lang tid, det forventes, at der går, før fejlen er rettet, og togene igen vil køre. DSB's pressevagt siger til Ekstra Bladet, at det er BaneDanmark, der administrerer signalsystemet, og at det derfor er BaneDanmark, der kan fortælle mere om, hvornår signalerne igen kommer op at køre.

BaneDanmark oplyser til Ekstra Bladet, at det er en fjernstyringsfejl, der ramte klokken 9.31. Fejlen har standset samtlige tog på Sjælland bortset fra S-togene og så regionaltoget på strækningen 'Lille Syd', der går fra Roskilde over Køge til Næstved.

BaneDanmark oplyser videre, at der ikke er nogen prognose for, hvornår det hele kommer til at køre på skinner igen.

Vejdirektoratet advarer
Som følge af situationen har DSB set sig nødsaget til at aflyse flere tog. Og Vejdirektoratet advarer på twitter om, at togsituationen kan føre til, at flere tager bilen. Det kan give pres på indfaldsvejene til København.

Opdateres...

197 kommentarer
Vis kommentarer