Annonce:
Annonce:

Kæmper for overlevelse: - Vi giver folk et nyt liv

Ejerne bag Corona Camping håber stadig, at der kan findes en løsning, så helårsbeboerne på pladsen ikke skal flytte

På onsdag skal omtrent 80 beboere på Corona Camping flytte. Men de har ikke tænkt sig at give op, og de mener alle, at stedet er for vigtig til at ændre på

Ikonisk campingplads skal ryddes, men beboerne flytter ikke
Annonce:
Følg Samfund

Hun kalder Corona Camping for sit hjertebarn og har da også dedikeret al sin tid til stedet.

Men på onsdag kan campingpladsen, som man kender den, blive fortid, og det skærer i hjertet på Susanne Farnø, der ejer stedet med sin mand, Michael.

- Hvis vi lukker for dem, og man ikke kan bo sådan her, så kommer det til at koste kommunen rigtig mange penge i psykologhjælp, som de får gratis herude.

- Og man mister det fællesskab og den varme, som man har sammen herude, hvor folk, der har haft angst eller boet ude i skoven, kommer hertil og bliver nogle helt andre mennesker, siger hun.

Omtrent 80 beboere skal ifølge Køge Kommune om lidt finde et nyt sted at bo. De har nemlig slået sig ned som helårsbeboere på campingpladsen, og det må man ikke, siger loven.

Men beboerne har ikke lyst til at flytte, og det skyldes frem for alt det liv og det fællesskab, som Corona Camping tilbyder dem.

Annonce:

Artiklen fortsætter under billedet ...

Susanne Farnø driver Corona Camping sammen med sin mand, Michael. Hun er uddannet socialpædagog, men arbejder i dag kun på campingpladsen
Susanne Farnø driver Corona Camping sammen med sin mand, Michael. Hun er uddannet socialpædagog, men arbejder i dag kun på campingpladsen
 

Tilbyder hjælp
For Susanne Farnø er Corona Camping meget mere end en campingplads. Den er blevet et hjem for en gruppe danskere, der har brug for andre omgivelser.

- Vi får mange henvendelser, når der er kriser. Hvis folk måske er blevet skilt, men også fordi nogle måske bare gerne vil gøre noget andet, siger ejer Susanne Farnø, da Ekstra Bladet besøgte Corona Camping, der er kendt fra TV 2-serien 'Trailerpark Danmark', i bidende kulde og med kun lidt mere end en uge til skæringsdag.

- Det første, de møder, er fællesskabet, og det er det, mange har brug for, siger hun om campingpladsen, som hun også kalder sit hjertebarn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Corona Camping har eksisteret siden 1962. Michael Farnø overtog den i starten af 00'erne, og Susanne Farnø trådte til for knap et årti siden. Foto: Emil Agerskov
Corona Camping har eksisteret siden 1962. Michael Farnø overtog den i starten af 00'erne, og Susanne Farnø trådte til for knap et årti siden. Foto: Emil Agerskov
 

Annonce:

Tilbage i 2009 blev Susanne Farnø, der tidligere havde levet af at spille musik og er uddannet socialpædagog, og de færdigheder bruger hun dag og nat til at hjælpe de beboere, for hvem livet ikke altid er nemt.

- Vi synes, det ville være ærgerligt at miste sådan et sted her. Vi har set folk, som er kommet helt ud på den anden side af misbrug, angst og alt muligt andet. De har fået et helt andet liv, og det har kommunen ikke kunnet tilbyde, siger Susanne Farnø.

Artiklen fortsætter under boksen ...

Intet andet at gøre

Fra kommunens side lyder det, at mulighederne for at køre stedet videre, som det er, er opbrugt.

Man har tidligere og flere gange varslet campingpladsen, at der var tale om ulovligt ophold på campingspladsen, og derfor er sagen nu nået dertil, hvor den er, lyder det.

- Det er en ulykkelig situation. Sagen har kørt i mange år, og hvis der havde været vilje til at løse den hen ad vejen, så havde vi ikke stået her, siger Niels Rolskov (EL), der er formand for klima- og planudvalget i Køge Kommune.

- Vi har jo tidligere haft en aftale med pladsens advokat, at hvis de kunne finde en lovlig løsning, så ville vi se positivt på det. Men det er ikke lykkedes, siger han videre.

Corona Camping siger, at man har handlet i god tro og i flere år har hjulpet kommunen ved at tage folk ind, som ellers har været svære at placere andre steder, ligesom man også har taget imod folk, der er blevet henvist dertil.

Den forklaring er Niels Rolskov dog ikke enig i.

- Det er, mener jeg, en myte. Der har måske været en situation for nogle år siden med en konsulent, der havde en perifer tilknytning til kommunen, der har efterladt en person derude, men de sidste rigtig mange år har det været klart, at det ikke er noget, kommunen ønsker at benytte sig af, siger Niels Rolskov.

Flere politikere i kommunen peger desuden på, at der skal en lovændring til i Folketinget, hvis situationen skal løses.

Frygter for fremtiden
Det er svært at sige, hvad fremtiden for stedet kommer til at blive, og hvordan beboerne skal komme videre er stadig uvist.

Susanne Farnø havde håbet, at der kunne findes en løsning, så beboerne kunne blive. Men det er ikke lykkedes, og om lidt er det skæringsdag, og nu frygter hun, at beboerne kan ende på gaden eller blive kastet ud i psykiske vanskeligheder.

-  Jeg håber, at kommunen vil tænke sig om endnu en gang, og at vi kan finde en fælles løsning på det her problem, så vi alle kan hjælpe hinanden, siger hun.

- Vi mener jo, at love og regler ikke er lavet til at dunke mennesker i hovedet med. Det er jo nogle retningslinjer, man skal komme videre i livet med. Det er jo ikke, for at folk skal få det dårligere. Så derfor synes vi, at det er på tide, at man kigger på det her, siger Susanne Farnø.

Nogle beboere ankommer selv med deres egen vogn, mens andre køber en, der allerede står der. Foto: Emil Agerskov
Nogle beboere ankommer selv med deres egen vogn, mens andre køber en, der allerede står der. Foto: Emil Agerskov
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: