Kæmpeskib gået hårdt på grund i Kattegat

Et 225 meter langt massegodsskib er gået på grund ved Yderflak i det sydlige Kattegat

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Massegodsskibet Glory First er natten til fredag gået hårdt på grund ved Yderflak i det sydlige Kattegat. Skibet, som er 225 meter langt, skulle ankomme til Aarhus Havn klokken 03.00 natten til fredag. Men det er det ikke, bekræfter havnens trafikleder.

- Det er rigtigt, men jeg kender ikke andet til sagen, end at skibet er gået på grund og altså ikke er ankommet til Aarhus Havn, siger trafikleder Søren Tikjøb til Ekstra Bladet.

Massegodsskibet, som blev færdigbygget i 2014, er indregistreret på Marshalløerne. På hjemmesiden Marinetraffic.com, som er et græsk forskningsprojekt, der indsamler og sporer skibe globalt, kan man se, at Glory First har ligget på samme position ved Yderflak siden midnatstid.

I løbet af natten til fredag sendte Søværnet støtteskibet Esben Snare ud til Glory First, som dog ikke viste tegn på at lække olie. Det oplyser vagtholdslederen i Forsvarets Operationscenter til Ekstra Bladet.

- Han (Glory First, red.) er gået på grund i nat og vi afventer, at dykkere får undersøgt skibet. Vi tilbageholder ham på vegne af Søfartsstyrelsen, hvilket er standard-procedure i forhold til loven om søfart, lyder det fra vagtholdslederen, som ifølge Forsvarets Operationscenter ikke må oplyse sit navn.

- Hvordan ser det ud lige nu?

- Det ser udmærket ud. Vi har haft det store skib Esben Snare forbi, fordi det tilfældigvis var i nærheden, men nu har Mette Miljø overtaget, hvis der alligevel skulle komme oliespild.

Marinestaben foretager sig ikke yderligere i sagen, som nu er overtaget af Søfartsstyrelsen.

Søfartsstyrelsen oplyser til Ekstra Bladet, at man lige nu forsøger at få skibet frit for så efterfølgende at lægge det til anker. Hvis ikke dette kan lade sig gøre, vil man igangsætte en bjærgningsplan sammen med professionelle.

Rettelse: Skibet ligger ikke i Storebælt, som tidligere beskrevet, men på grænsen ved Yderflak i det sydlige Kattegat.

81 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere