Kær storm har mange navne: Vejrkrig mellem TV 2 og DMI

TV 2 vil ikke følge DMIs navngivning af stormen Urd, der rammer Danmark i morgen aften

En storm har oversvømmet havnen i Gilleleje og ødelagt flere både. I morgen er det tid til atter en storm. Foto: Jens Dresling
En storm har oversvømmet havnen i Gilleleje og ødelagt flere både. I morgen er det tid til atter en storm. Foto: Jens Dresling

Opdatering klokken 18.32:

Peter Tanev fortæller til Ekstra Bladet, at TV 2's vejredaktion i sidste ende har besluttet at holde sig til navnet Urd af formidlingsmæssige grunde.

- Og så er det i øvrigt DMI, der officielt navngiver storme i Danmark. Det respekterer vi selvfølgelig på TV2 Vejret, selv om vi stadig synes, at det er underligt, at man bryder ud af en navnerækkefølge, siger Peter Tanev til Ekstra Bladet.

---

Et navn er et navn. Skulle man tro.

Men på TV 2 har de ikke tænkt sig at følge DMIs navngivning af den storm, der efter alt at dømme rammer Danmark i morgen aften.

Ifølge landets officielle vejrtjeneste, DMI, hedder stormen Urd.

Men det gider TV 2s vejrprofet Peter Tanev ikke følge.

- Det er fuldstændig åndssvagt, at den næste storm ikke kommer til at hedde noget med 'I', siger han til Ekstra Bladet med henvisning til, at 'I' er det næste bogstav i rækken efter 'H', og at den seneste storm, der ramte Danmark, hed Helga.

- Der er ingen linje i det, DMI laver, hvis den næste skal hedde Urd, tilføjer han.

For at gøre navneforvirringen endnu større hedder den samme storm i Storbritannien Conor.

23. december så stormen sådan her ud ved britiske Porthcawl. Men Danmark bliver også blæst godt igennem de kommende dage. Foto: Huw Evans/REX/All Over Press Samfund Vi får storm i morgen: Så slemt bliver det

En storm flåede i 2013 taget af et pizzaria ved Flintholm Station i udkanten af København. Foto: Joachim Adrian
En storm flåede i 2013 taget af et pizzaria ved Flintholm Station i udkanten af København. Foto: Joachim Adrian

Hvad stormen kommer til at hedde på TV 2'sk, har Peter Tanev ikke besluttet, men at det bliver noget med 'I', er sikkert og vist, slår han fast over for Ekstra Bladet.

Hos DMI fortæller meteorolog Henning Gisselø, at de blot følger det navn, som deres norske kollegaer har givet stormen.

- De har sendt varsel ud først, hvor de har navngivet den, og så følger vi det, siger han til Ekstra Bladet.

Krimi Ny stormflod truer: Museum og 100 huse i fare

På samme måde vil de norske meteorologer også overtage det danske navn, hvis Danmark er først til at sende et stormvarsel ud.

Navnet Urd stammer i øvrigt fra den nordiske mytologi, hvor Urd, Verdande og Skuld er de tre skæbnegudinder, der sidder ved livets træ Yggdrasil og spinder livstråde til menneskene i Midgård.

108 kommentarer
Vis kommentarer