Kæresten tvunget til at fyre Pernille

Pernille Krohn Filipsen har mistet sit job hos Gelsted Kro, hvor hun har arbejdet de sidste otte år. Hendes kæreste ejer kroen og har været tvunget til at fyre hende

Har du problemer med dit arbejde eller sågar mistet dit job grundet coronakrisen, så skriv til 1224@eb.dk eller direkte til journalisten bag historien.

Coronavirussen har skabt massive ødelæggelser blandt helt almindelige danskere, der kan se en uvis fremtid i møde, fordi de har mistet deres job.

En af dem er 38-årige Pernille Krohn Filipsen fra Fyn.

Pernille Krohn Filipsen foran Gelsted Kro, som hun frygter snart kan være tvunget til at lukke helt ned. Privatfoto
Pernille Krohn Filipsen foran Gelsted Kro, som hun frygter snart kan være tvunget til at lukke helt ned. Privatfoto
 

Hun har i otte år arbejdet på Gelsted Kro sammen med sin kæreste, der ejer stedet.

Men da Mette Frederiksen i sidste uge lukkede Danmark ned på et pressemøde, faldt alt fra hinanden.

Aflysninger
- Vi var ikke på kroen om aftenen, men de fandt vores private numre og ringede i et væk for at aflyse, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Heriblandt et selskab med over 100 lastbilschauffører den kommende weekend.

- Vi havde lige fået varer hjem, og så stod vi der og kiggede på hinanden og tænkte 'fuck, hvad fanden sker der'. På det tidspunkt havde vi ikke hørt statsministerens pressemøde, fordi vi var ude at spille dart.

Næste morgen blev parret enige om at give det til klokken 10, for at se om andre restauratører i lokalområdet lukkede ned, og om der kom flere aflysninger. Det blev hurtigt en realitet. Men det var ikke kun økonomien, som skulle tages i betragtning.

Kronisk syg
- Min kæreste Thomas, som ejer kroen, har en kronisk sygdom, der gør, at han vil dø, hvis han får coronavirussen, siger hun.

De har både krostue, restaurant, selskaber, mad ud af huset og fem værelser. En af overvejelserne var at holde åbent i forhold til takeaway.

- Men vi vurderede, at det ville være fuldstændig latterligt, at vi sidder og kigger på hinanden en hel dag og venter på at folk bestiller to wienerschnitzel med hjem, så vi valgte at lukke det ned, siger Pernille Krohn Filipsen, der har tre børn, hvoraf to er hjemmeboende.

Tirsdag i denne uge blev hun fyret. Hun lægger ikke skjul på, at det er en meget hård tid.

- Thomas ser sit livsværk smuldre væk, og jeg ser på, at min arbejdsplads igennem de sidste otte år også ryger. Jeg er jo ikke sikker på, om vi åbner igen. Det kommer an på Thomas' bank, siger Pernille Krohn Filipsen, der nu skal på dagpenge.

Konfirmationer udskudt
Især nyheden om at alle konfirmationer nu er blevet udskudt til efter Pinse, rammer hårdt. Og så betyder regeringens hjælpepakke til selvstændige desværre ikke så meget.

- Vi havde 40 konfirmationer planlagt, så det er virkeligt ikke godt.

Personligt er hun meget påvirket.

- Jeg har det rigtig skidt. Jeg har ikke sovet hele natten, for jeg har bare ligget og tænkt. Det er jo også blevet en stor del af mit liv. Nu er jeg for første gang i mit liv blevet ledig, og jeg aner ikke, hvordan man gør.

Pernille Krohn Filipsen er selvlært, så hun har ingen uddannelse. Udover at have arbejdet i restaurationsbranchen i adskillige år har hun også prøvet flere andre ting.

- Jeg har fx arbejdet som hjælper på plejehjem og været dagplejemor i seks år, så jeg kan mange ting, men jeg tror, det bliver svært at finde et arbejde lige nu.

Opdateret med svar fra finansminister Nicolai Wammen:

Wammen: Vi lytter til råd

Finansminister Nicolai Wammen sagde onsdag som et svar på Ekstra Bladets spørgsmål på et pressemøde, at der kommer flere initiativer, der skal sikre økonomien for fyrede danskere.

- I siger selv, at der vil ske fyringer, selvom I nu kommer med en række tiltag. Har regeringen noget på vej i forhold til familier, som ikke kan få det til at hænge sammen på dagpenge eller kontanthjælp? Hvad skal hjælpe familiernes økonomi?

- Vi er dybt optaget af at holde hånden under familiernes økonomi, og der er heldigvis den danske model med dagpengesystemet og andet, som kan træde i kraft, hvis nu folk mister deres arbejde. Det vi bruger rigtig mange kræfter på lige nu, det er at undgå, at rigtig mange bliver sendt ud i arbejdsløshed.

- I har ikke nogen umiddelbar vurdering af, hvor mange der mister jobbet i den kommende tid. Men I siger selv, at det er en helt ekstraordinær situation, som vi står i, og du henviser til noget, dagpengesystemet, som ikke er ekstraordinært. Har I tænkt jer at gøre noget ekstraordinært for dem, som mister deres job?

- Det er ikke for nuværende muligt at sige, hvor mange virksomheder, der ikke klarer sig igennem, eller hvor mange der desværre kommer til at få en fyreseddel. Men det jeg med sikkerhed kan sige, det er, at hvis vi ikke tog alle de skridt, som vi gør med hjælpepakken, så vil risikoen være, at det tal blev meget højt.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at holde det nede, og vi lytter også til råd i forhold til andre ting, som vi kan gøre. Det her bliver ikke det sidste initiativ, som regeringen kommer til at tag i forhold til at holde hånden under lønmodtagere og vores virksomheder. Vi følger det meget tæt, og vi kommer også i de kommende dage og uger til at se nye initiativer, siger Nicolai Wammen.

Læs flere andre historier om danskere, som har mistet deres job grundet coronavirussen herunder: