Kærestens kys kostede Myriam livet

Myriams kæreste kyssede hende godnat, men kysset skulle koste hende livet

Myriam Ducre-Lemay døde i 2012, og nu har retsmedicinerne fundet dødsårsagen. Hun døde af et peanutbutter-kys. Foto: Privatfoto/Facebook
Myriam Ducre-Lemay døde i 2012, og nu har retsmedicinerne fundet dødsårsagen. Hun døde af et peanutbutter-kys. Foto: Privatfoto/Facebook

20-årige Myriam Ducre-Lemays døde af et kys. Det lyder som noget fra et omvendt eventyr, og der kan da også findes en mere videnskabelig forklaring på det. Myriam havde nemlig allergi over for jordnødder.

Efter en aften i byen ville Myriams kæreste smøre sig en natmad. Men ikke hvilken som helst natmad - en peanutbutter-natmad. Da han havde fyldt maven, gik han ind og kyssede sin kæreste godnat. Men kysset skulle vise sig at være dødbringende, da det bar på netop det, som Myriam var allergisk for.

Canadiske Myriam kunne straks mærke, at noget var galt, og hun fik pludselig svært ved at trække vejret. Kæresteparret ringede straks efter en ambulance, da sammenhængen gik op for dem, og otte minutter senere kæmpede paramedicinerne for hendes liv - desværre uden held.

Uvidende kæreste
Selvom hændelsen skete i 2012, så er dødsårsagen først lige fundet. Derfor advarer Myriams mor nu andre mod det, der skete for hendes datter.

- Det var første gang, jeg havde set min datter med så skinnende øjne, men desværre nåede hun aldrig at fortælle sin kæreste, at hun var allergisk over for peanuts, siger Micheline Ducre til den canadiske avis Journal De Quebec.

Myriams mor påpeger, at hendes datter altid havde levet et normalt liv, og ikke havde haft problemer i forbindelse med sin allergi.

Normalt havde Myriam en EpiPen på sig, som er en indsprøjtning man kan give sig selv, hvis man skulle få en allergisk reaktion. Hvis hun havde haft den på sig, ville hun måske ikke have været død på grund af sin kærestes peanut-trang midt om natten.

Man kan få armbånd, der advarer omverdenen om, at man har en bestemt allergi. Det er dog usandsynligt, at der findes et armbånd, der advarer mod den allergi, som fik 15-årige Jenna til at begå selvmord.

26 kommentarer
Vis kommentarer