Annonce:
Annonce:

Kähler-vaser faldt til jorden

Et Facebook-event opfordrede folk til at komme forbi Kongens Nytorv i København søndag for at smadre deres Kähler-vase. Se hvordan det gik her

Se vaserne falde til jorden her (Video: Ritzau)
Annonce:
Følg Samfund

Søndag klokken 13 samledes folk på Kongens Nytorv i København. Det kunne umiddelbart lyde meget hyggeligt og som en almindelig søndag, men anledning var en anelse anderledes.

Folk mødtes nemlig for at smadre deres Kähler-vaser - de stribede vaser som ad flere omgange har skabt panik rundt omkring, fordi visse farver blev udsolgt hurtigt.

Det gik dog ikke lige så vildt for sig, som folk havde forventet.

Eventet blev til på Facebook, hvor flere tusinde havde indvilliget i at knuse deres vaser.

Beskrivelsen på eventet lød:

'Jeg har fået et par virkelig grimme vaser i fødselsdagsgave og vil derfor gerne smadre dem. Har du også en grim vase, du vil smadre? Kom gerne med! Smadrer helst vaser af mærket Kähler'.

Søndag formiddag var flere end 2.000 mennesker meldt til, men på trods af den brede opbakning var der også folk, som ikke forstod, hvad meningen.

Annonce:

Maria Pedersen er en af dem. Hun er selv stor fan af Kähler og er administrator af Facebook-gruppen 'Kähler - køb, salg, bytte og inspiration' med mere end 2300 medlemmer.

- Til at starte med blev jeg lidt irriteret over arrangementet, fordi Kähler ligger mig meget nært. Det er spild af godt design. Men jeg tænker egentligt bare 'små hjerner, små fornøjelser'. Lad dem dog gøre det, hvis de synes, at det er sjovt, sagde Maria Pedersen til Ekstra Bladet fredag.

Se om det gik så vildt for sig i klippet oven for

Vasen gav panik
Vasernes død kom i kølvandet på det store postyr sidste år, som salget af den meget populære Omaggio-vase gav. Vasen var en særlig jubilæumsudgave, som kun kunne fås i et begrænset udvalg med blandt andet kobberfarvede striber. Folk var så interesseret i at få fingrene i den tribede sag, at Imercos webshop på et tidspunkt bukkede under.

Annonce:

I slutningen af november i år var der igen ballade, da Imerco i anledning af 'Black Friday' kom til at sætte Kähler-vaserne til salg på deres webshop to timer før, 'Black Friday' blev skudt i gang.

- Kan du ikke sætte dig ind i, at dem, der står bag eventet, måske synes, at der har været for meget hysteri omkring vaserne?

- Jo, det kan jeg godt lidt. Normalprisen for jubilæumsvasen var jo 350 kroner. Nu kan den sagtens blive solgt for omkring 1500 kroner, hvis den er ubrugt og i en kasse. Vaserne er jo i høj kurs. Men det er der jo så meget, der er. Jeg kan ikke se, hvorfor det lige skal gå ud over det, siger Maria Pedersen.

Dina Dinesen, der står bag 'Smadre Kähler Vaser'-arrangementet har ikke ønsket at uddybe overfor Ekstra Bladet, hvorfor hun har arrangeret begivenheden, men sagde inden eventet til Politiken:

- Jeg kunne selvfølgelig bare give den videre til en anden, men jeg synes faktisk, at det her er et vigtigt signal. Forhåbentlig kan det få folk til at overveje, hvordan en brugsgenstand kan være så vigtig. Det er jo bare en vase.

Vase-virak: Fik ikke sin betalte Kähler

Annonce:

Hun forklarede videre, at idéen til eventet opstod sidste år, hvor Imerco blev udsat for en shitstorm, da deres webshop ikke kunne klare presset fra alle danskerne, der ville have fat i en særlig jubilæumsudgave af Kähler-vasen.

- Jeg kunne simpelthen ikke forstå, at en vase kunne være så vigtig, siger Dina Dinesen til Politiken.

Se hvordan det gik i klippet oven for

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: