Annonce:
Annonce:

Kaldte Greta 'forkælet møgunge' - nu svarer Clarksons egen datter igen

Jeremy Clarkson bad den 16-årige klima-aktivist holde kæft. Nu får han en virtuel knytnæve af sin unge datter

Jeremy Clarkson bad Greta Thunberg holde kæft efter denne rasende tale under klimatopmødet. Nu bliver han sat på plads af sin egen datter. Video: AP
Annonce:
Følg Samfund

'Hvor vover du at stå der og belære os, din forkælede møgunge'.

Sådan lød det i det møgfald, den tidligere 'Top Gear'-vært og journalist Jeremy Clarkson fredag sendte mod den 16-årige klima-aktivist Greta Thunberg.

Det skete få dage efter, at den unge svensker med et vredt tonefald og tårer i øjnene havde skældt ud på verdens statsledere, og beskyldt dem for at have 'stjålet hendes barndom'.

'Hvor vover du at sejle til Amerika i en kulfiber-yacht, du ikke har bygget, som kostede 15 millioner pund, som du ikke har tjent, og som har en backup-dieselmotor, som du ikke har nævnt', lød det videre fra Clarkson i en klumme, han har skrevet for The Sun.

Annonce:

Den holdning deler han dog ikke med sin datter, 25-årige Emily Clarkson. Allerede dagen før klummen udkom hos det britiske medie, havde hun sendt en sviner ud til 'midaldrende mænd', som hun mener bør tale lige så pænt om den 'fandens modige' 16-årige klimaaktivist, som komikeren John Bishop, torsdag storroste hende på sin Twitter-profil.

Og så var der ellers dømt familiefejde på det sociale medie.

Jeremy Clarkson bød søndag ind med et svar på datterens indlæg, med ordene 'ville det ikke være rart, hvis hun lærte nogle manerer'. Men han blev kort efter fejet af af sin lige så rapkæftede, men dybt uenige datter, som hurtigt pointerede, at 'en kvinde behøver ikke være høflig for at komme med en pointe'.

Og her stoppede den tidligere 'Top Gear'-værts datter ikke med sit Twitter-forsvar af den svenske klima-aktivist.

Hendes opslag fik blandt andet mange midaldrende mænd op af stolen, og flere af dem fik også svar retur fra Emily Clarkson. Blandt andre brugeren Matt M, som henviste til, at der for mange af disse mænd nok var tale om en slags faderlig bekymring for Greta Thunberg.

Annonce:

'Vent lidt, jeg er forvirret, for hvis disse mænd handlede ud fra bekymring, ville de ikke konstant gøre nar ad hendes udseende. Og de har jo ikke et problem med teenagere i spotlyset, hvis de står på en scene og synger', svarer unge Clarkson.

Mange andre, der har fulgt Emily Clarksons angreb på ' alle midaldrende mænd', støtter hende på Twitter med et stort virtuelt bifald.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: