Annonce:
Annonce:

Kalenderen siger 'forår forude' - DMI siger 'risiko for voldsomt vejr'

Skal man ud og køre mandag, skal man passe på rimglatte veje og dårligt udsyn

I starten af måneden var Ekstra Bladet på stormreportage i Esbjerg
Annonce:
Følg Samfund

I december troede vi alle, at vinteren ville holde sin kolde hånd væk fra os denne sæson, men sådan skulle det ikke gå, og det må vi bære over med et stykke tid endnu.

For selv om det i dag ifølge kalenderen er denne vinters sidste dag, så kan vi stadig forvente vinterligt vejr. Det melder DMI, som endda har sendt et varsel ud om voldsomt vejr.

Der er således risiko for tæt rimtåge i det meste af Jylland og Fyn undtagen Vestkysten fra Limfjorden og nedefter. Sigtbarheden vil være under 100 meter.

- Derudover kan der også være rimglatte veje, så man skal passe på i morgentrafikken, hvor mange jo også vender tilbage fra vinterferien i dag, siger Mette Wagner, der er vagthavende meteorolog hos DMI mandag morgen.

Annonce:

Sneen kommer igen
Resten af mandagen vil byde på gråt vejr i det meste af landet, hvor især Sjælland vil være dækket af en tæt, grå dyne op ad dagen.

- Man har størst chance for at se solen i den vestlige del af landet i dag, hvor man kan se lidt eller nogen sol. Men det vil holde tørt mandag, siger Mette Wagner fra DMI.

Vinden blæser svagt til let fra øst, og temperaturerne ligger omkring tre til fem grader. I nat vil den falde til omkring fire minusgrader.

- I morgen, tirsdag, er der skiftedag, hvor fronter kommer ind, og de har hvidt islet med sig. Det er usikkert, hvor meget nedbør der falder, men der er vinterligt nedbør i sigte, siger den vagthavende meteorolog.

Ingen forårstegn
Selv om fronten kommer ind over os med sne, vil dagstemperaturerne stadig ligge omkring de fire grader.

- Derfor vil sneen nok ikke blive liggende, men til gengæld kan jeg heller ikke se foråret komme snigende lige foreløbig, siger Mette Wagner fra DMI.

Nattetemperaturerne vil da også fortsat ligge under frysepunktet de kommende dage.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: