Annonce:
Annonce:

Kalenderen siger forår - sådan siger DMI

Vejret fredag er en blandet landhandel, mens vejret i årets første forårsweekend ikke stemmer overens med kalenderen

Lørdag er dagen i weekenden, hvor du kan være heldig at få øje på solen gennem skyerne. Foto: Thomas Borberg, Polfoto
Lørdag er dagen i weekenden, hvor du kan være heldig at få øje på solen gennem skyerne. Foto: Thomas Borberg, Polfoto
Annonce:
Følg Samfund

Hvis du går udenfor i dag skal du forberede dig på lidt af hvert. Vejret bliver så forskelligt i løbet af dagen, at selv Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har svært ved at beskrive det.

- Vejret i dag er en smule svært at beskrive, fordi vi skal have en front ned gennem landet, så det bliver meget forskelligt. Skyer, regn, slud lokalt og lidt sol, når man kommer om på den anden side af fronten, der trækker østover, siger vagthavende ved DMI Lars Henriksen til Ekstra Bladet.

Temperaturen i dag lander på mellem tre og syv grader med en svag til jævn vind fra syd.

Dårligt vejr udskyder henrettelse

I aften bliver det tåget, og mosekonen skruer op for bryggen ud på natten, hvor temperaturen kommer ned mellem to frostgrader og tre plusgrader. DMI advarer derfor mod en risiko for rimglatte veje.

Sæt farten ned: Risiko for glat føre

Smager lidt af forår

Annonce:

Kalenderen går fra vinter til forår i weekenden, men det virker til, at vejrguderne har byttet om på årstiderne. Den sidste vinterdag, lørdag den 28. februar, bliver faktisk den, som smager mest af forår i denne omgang.

- Den bedste vejrdag i weekenden er lørdag, hvor det starter diset, men ellers skulle holde det holde tørt, og der kommer nogen sol, siger Lars Henriksen.

Temperaturen kommer op mellem tre og syv grader og let til frisk vind fra sydvest og syd. Ved Vestkysten op til hård vind. Om aften og natten får den østlige del af landet til at begynde med ret klart vejr, men ellers bliver det skyet og vest for Storebælt kommer der regn eller stedvis slud.

Martine faldt på hovedet: Derfor skal du bruge hjelm

- Søndag er en rigtig gråvejrsdag med slud og hård vind. Det ser ikke så forårsagtigt ud, da vi lige skal have en front igennem vestfra, fortæller vagthavende.

I løbet af søndagen klarer det lidt op fra sydvest, dog med byger og frisk vind til kuling fra sydvest og vest. Vinden aftager lidt om aftenen.

Det bliver koldere

Men selv når vi for alvor går ind i forårsmåneden marts, så har vinteren stadig et fast greb om naturen.

- I næste uge bliver det endnu koldere med sne og slud, så vi venter med at kalde det forår, selvom kalenderen siger det, fordi det bliver koldt i den kommende tid, fortæller vagthavende.

Temperaturen kommer i næste uge til at svinge omkring frysepunktet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: