Kalv født med to hoveder i Danmark: - Begge hoveder trak vejret

Vi advarer om stærkt billede. En landmand i Tylstrup blev noget overrasket, da en af hans køer søndag morgen fødte en kalv med to hoveder. - Den trak vejret ud af begge munde

Landmand Anders Elholm Andersen med sin ko nummer 3530 - moren til kalven med de to hoveder. Privatfoto
Landmand Anders Elholm Andersen med sin ko nummer 3530 - moren til kalven med de to hoveder. Privatfoto
Følg Samfund

Søndag morgen gik landmand på Tylstrup gård i Nordjylland, den 39-årige Anders Elholm Andersen, ud i sin stald, hvor en af hans køer havde problemer med at kælve.

Der skulle vise sig, at være en god forklaring på den besværlige fødsel.

Det skriver TV2 Nord. Ekstra Bladet har senere talt med ejeren af koen, og han forklarer, at det var noget af en overraskelse, der mødte ham i stalden.

- Jeg kommer ud til koen, der er i gang med at føde. Der prøver jeg så at mærke efter, og det føles som en ret stor kalv. Jeg får fat i et par folk til at hjælpe mig, fordi kalven sidder fast. Det tager nok en halv time, hvor vi prøver at rykke den ud, fortæller Anders Elholm Andersen til Ekstra Bladet.

- Da kalven popper ud, så kan vi se, at hovedet sidder mærkeligt. Der er to hoveder på den. Jeg blev noget overrasket, siger han.

Landmand Anders Elholm Andersens ko fødte søndag morgen en kalv med to hoveder. Privatfoto
Landmand Anders Elholm Andersens ko fødte søndag morgen en kalv med to hoveder. Privatfoto

Var levende
Anders Elholm Andersen fortæller til Ekstra Bladet, at kalven blev født levende. Den døde kun to minutter efter, at den var kommet ud af sin mor.

- Vi kunne godt se, at den ikke virkede til at være levedygtig, men den trak jo vejret, siger landmanden.

- Hvordan har dens mor det?

- Hun har det ikke godt. Hun er kommet op at stå igen, men hun lå ned i seks-syv timer, hvor hun ikke kunne rejse sig. Hun er også gået lidt i stykker. Hun er sprækket. Men jeg tror, hun kommer over det, siger han.

Et ubehageligt syn
Anders Elholm Andersen fortæller, at det mest ubehagelige ved synet af kalven var, at den trak vejret ud af begge munde. Det, synes han, var 'lidt spooky', siger han.

- Min medhjælper var temmelig chokeret. Han var i chok i en times tid. Han har aldrig set noget lignende, så han blev noget berørt over det, siger landmanden.

Anders Elholm Andersen har snakket med en dyrlæge, der fortæller, at det starter som tvillinger inde i koens mave, og på et tidspunkt sker der en sammensmeltning af fosteret. Der er også eksempler på, at kalve kommer ud med fem ben, siger landmanden.

I april 2015 blev der født en kalv med to hoveder i Arden i Nordjylland. 

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+