Kamerakvinde spændte ben for flygtninge: Her er dommen

Den ungarske kamerakvinde Petra Laszlo er nu dømt for benspændet

Denne video gjorde Petra Laszlo verdenskendt i 2015. Nu er hun dømt for sin handling.

En af de seneste års mest omtalte kamerakvinder, ungarske Petra Laszlo, der blev verdenskendt for at spænde ben for flygtninge tæt på den ungarsk-serbiske grænse, er nu idømt tre års betinget fængsel for sin handling ved retten i den ungarske by Szeged, skriver BBC.

Dommer Illes Nanasi udtalte i forbindelse med dommen at Petra Laszlos opførsel 'var imod samfundets normer', og afviste forsvarsadvokatens argument om at Laszlo blot forsøgte at beskytte sig selv.

Hvorfor den kvindelige journalist valgte at sparke til den løbende mand vides endnu ikke. 112 - 11. sep. 2015 - kl. 08:16 Tv-reporter sparkede flygtning ned: Her er hendes version

- Jeg vendte mig om, og så flere hundrede mennesker storme mod mig. Det var utroligt skræmmende, lød det fra Petra Laszlo i forbindelse med dommen, som hun forventes at anke.

To flygtninge blev sidste år væltet af en ungarsk kamerakvinde, da de flygtede fra politiet nær den sydlige grænse til Serbien. Foto: AP Samfund - 7. sep. 2016 - kl. 16:25 Kamerakvinde spændte ben for flygtninge: Nu er hun sigtet

Den anklagede var ikke selv til stede i retten, men udtalte sig over en videoforbindelse, hvor hun flere gange brød sammen i gråd.

Ifølge Petra Laszlo har hændelsen haft enorme personlige konsekvenser. Hun er ikke kun blevet fyret fra sit job på den højreorienterede tv-kanal N1TV, men har også modtaget adskillige dødstrusler og været mål for hadekampagner.

Samfund - 21. okt. 2015 - kl. 17:33 Spændte ben for flygtninge: Nu lægger hun sag an

318 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere