Kampagne: Chefen skal blande sig i din kørsel

Rådet for Sikker Trafik opfordrer virksomheder til at stille krav, så deres ansatte kører sikkert

Selv om du får en mail fra chefen, så lad vær med at læse den, mens du kører bil.

Det er råd som disse, som Rådet for Sikker Trafik kommer med til bilister i kampagnen "Kør bil, når du kører bil".

Det er en kampagne, som har kørt siden 2011, men som nu også henvender sig til kommuner og virksomheder om at stille krav til de ansattes kørsel.

Det kan nemlig forhindre ulykker, siger projektleder Lisbeth Sahl til Ritzau.

- Virksomhederne har ansvar for, at de biler, som de sender ud i trafikken, ikke bliver involveret i ulykker, men også for at passe på deres medarbejdere.

- Der er mange, der kører mange timer og mange kilometer i løbet af en arbejdsdag. Så hvis vi kan få virksomhederne til at sikre sig, at flere medarbejdere koncentrerer sig om at køre bil, når de kører bil, vil det betyde færre ulykker.

Spørgsmål: Hvordan skal virksomhederne konkret sikre sig det?

- Mange medarbejdere kan føle sig presset til at svare chefen, hvis han eller hun sender en mail.

- Her kan chefen hjælpe med at lave regler og sige, at i vores virksomhed, der kører vi opmærksomt, og det er ok, at du ikke svarer din mobil, når den ringer. Det handler om at passe på sine medarbejdere og i øvrigt også spare nogle penge, siger Lisbeth Sahl.

Nogle virksomheder, som blandt andre Dong Energy og Carlsberg, har allerede været med i kampagnen sidste efterår som pilotprojekter. Og det har vist sig, at den løftede pegefinger til de ansatte bærer frugt.

- Virksomhederne kan se, at der har været faldende brug af håndholdte mobiltelefoner og færre skader og dermed færre sygedage. Derudover har medarbejderne haft mindre stress, fordi de ikke har følt sig tvunget til eksempelvis at svare telefonen, siger Lisbeth Sahl.

En af de virksomheder, som tidligere har været tilknyttet en kampagne hos rådet, er Falck. De stiller krav til deres ansattes kørsel for at spare penge, men først og fremmest for at sikre sig, at deres medarbejdere kører ordentligt og sikkert.

- Vi ser vores medarbejdere som rollemodeller i trafikken. Folk lægger mærke til vores Falck-køretøjer, og derfor er det vigtigt, at vi kører efter færdselsreglerne og miljømæssigt korrekt.

- Og selvfølgelig sørge for at medarbejderne kommer sikkert hjem efter deres arbejdsdag, siger Jan Ankersen, projektleder hos Falck.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere