Kampen for Magnus: Det skal pengene bruges på

Familien Eid fik samlet et stort beløb ind under deres kamp for Magnus' overlevelse. Og ifølge Julie Eid, Magnus' mor, skal pengene gå til familier i samme situation

Det gik utroligt stærkt, da familien Eid delte et opslag i gruppen 'Fighting for Magnus (MIV)', hvor de bad om støtte til Magnus' behandlinger, og til de havde samlet halvanden million kroner ind. Magnus' mor, Julie Eid, havde ikke i sin vildeste fantasi troet, at det kunne gå så stærkt.

- Det var slet ikke tanken, at det skulle blive så stort. Vi havde bare håbet på, at vi kunne få penge til billetterne eller noget af medicinen, siger Julie Eid til Ekstra Bladet.

De medvirkede i aftes i DR-dokumentaren 'Kampen for Magnus'.

- Det var vildt at se, hvordan folk kæmpede for ham. Det var helt vildt, det var et vildt sammenhold, siger Julie Eid om den opbakning, som hun oplevede på Facebook.

Efter Magnus gik bort i Malaga, før han kunne begynde behandlingen, står der et beløb tilbage på den indsamlingskonto, som folk overførte til i håbet om at redde Magnus.

- Forhåbentlig ender de hos folk, som står i samme situation som os. Jeg synes, at det var helt forfærdeligt at sidde og vide, at der var noget, man kunne gøre, men man havde ikke råd til det, siger Julie Eid.

Forskning

Hvis ikke pengene kan gå til en familie, som står i samme situation, som familien Eid gjorde, så håber Julie, at pengene kan gå til noget nytænkende forskning inden for den kræftform, som Magnus havde.

- Vi ønsker, at det skal gå til noget nytænkende forskning. Det ville have stor betydning for mig.

Men for Julie er det ikke noget, der haster. Hun vil hellere sikre sig, at pengene ender, hvor de hører til.

- Der er ikke noget hastværk for at dele pengene ud. Vi vil hellere sikre os, at det bliver den rigtige familie eller det rigtige formål.

Ud over pengene, som familien har samlet ind, så har Julie Eid også noget af Magnus' medicin tilbage, og det skal heller ikke gå til spilde.

- Medicinen skal doneres til et andet barn, som passer på hans profil, siger hun.

Det fejlede Magnus

Magnus Andersen Eid led af den sjældne kræfttype Astrocytoma Anaplasticum. På dansk er der tale om en tumor i hjernen, som otte-årige Magnus fik konstateret nytårsdag i år.

Sygdommen rammer kun 3,5 personer pr. en million leveår, og risikoen er størst blandt ældre mennesker.

Overlevelseschancerne er under 25 procent efter femårig periode, og behandlingen indebærer ofte store følgeskader, da det er svært ikke at beskadige andre dele af hjernen, når man bortopererer tumoren.

Sagen kort

Tilbage i januar 2015 fik Magnus Eids forældre Jeppe og Julie at vide, at Magnus havde en tumor i hjernen, som han havde nul procent chance for at overleve.

Efterfølgende søgte Julie og Jeppe efter alternative behandlingsmetoder og fandt en læge i Spanien, hvor Magnus ville have 30 procents chance for at overleve.

Behandlingen kostede 900.000 kroner og da familien ikke havde råd, begyndte de at samle ind på Facebook. Indsamlingen gik over al forventning og familien fik samlet halvanden million kroner ind.

Den 3. marts rejste familien Eid så til Malaga i Spanien for at påbegynde Magnus’ behandling. Desværre nåede lægerne ikke så langt, da Magnus døde natten til 5. marts.

41 kommentarer
Vis kommentarer