Kan du blive dansk statsborger? Her er den nye test

Torsdag har 3359 personer i Danmark forsøgt at blive danske statsborgere ved at tage den udskældte indfødsretsprøve. Kan du bestå den nye test?

Inger Støjberg var ikke meget for at forholde sig direkte til spørgsmålene i indfødsretsprøven, sidst vi forsøgte.

I dag har været en særlig for tusindvis af mennesker i Danmark, der har forsøgt at få et dansk pas.

Klokkken 11.00 tog 3359 danskere den udskældte indfødsretsprøve, og nu er har Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) netop offentliggjort de 40 spørgsmål.

For at blive dansk statsborger, skal du bestå testen ved at svare rigtigt på mindst 32 spørgsmål.

Det koster 738 danske kroner at tilmelde sig testen, men her på Ekstra Bladet kan du prøve kræfter med spørgsmålene helt gratis herunder:

Interaktivt element

Inden testen har ministeriet offentliggjort 125 sider med materiale, som prøvedeltagerne kunne læse op på, og her står der om alt fra Thomas Vinterberg-film til fakta om erhvervsskoler i Danmark.

Se hele pensum her.

Ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet er testens formål at 'vise ens integrationsgrad ved at teste ens fortrolighed med danske samfundsforhold samt dansk kultur og historie'.

Kritik af prøven
Skæbnedagen finder sted to gange om året, og sidste gang - i juni - gik den ikke ubemærket hen. For kritikken væltede ned over testen, umiddelbart efter at de sidste krydser var sat.

Ifølge kritikerne stillede den urimelige krav til deltagernes viden om Danmark, lød det blandt andet fra sammenslutningen De Danske Sprogcentre.

- Mange af spørgsmålene havde en sådan detaljeringsgrad, at det mest af alt blev en hukommelsesprøve, siger sprogcentrenes formand, Poul Neergaard.

Ekstra Bladet har forsøgt at få et interview om den nye test med Integrationsminister Inger Støjberg, men ifølge ministeriets pressechef, Mia Tang, ønsker ministeren ikke at svare på spørgsmål om den nye test, før hun har fået resultatet.

Men på ministeriets hjemmeside skriver de følgende om sværhedsgraden.

- SIRI vil, som det var tilfældet ved den seneste prøve i juni, efter afholdelsen af Indfødsretsprøven gennemføre en analyse af spørgsmål og svarmuligheder, så man sikrer samme sværhedsgrad fra prøve til prøve, og så man også fremover sikrer kvaliteten af spørgsmålene.

Dumpede selv om han bestod
Ekstra Bladet har tidligere skrevet om den dengang 23-årige Faton Nesimi, som i første omgang fik at vide, at han dumpede prøven.

Da han dog selv rettede den, viste det sig, at han havde bestået - endda klaret skærende rigtig godt.

Han valgte derfor at konfrontere retterne af prøven, og ganske rigtigt: Faton Nesimi havde faktisk i virkeligheden bestået.

Du kan læse mere om den sag her.

Se også: Kan du blive dansker? Her er pensum til indfødsretsprøven

Se også: JP, Politiken eller Ekstra Bladet: Her er de klogeste læsere

Dansk politik - 9. jun. 2016 - kl. 18:33 Kunne du blive dansker, Inger? - Jeg deltager ikke i quizzer

Har du taget prøven tidligere eller skal du til prøven torsdag? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen