Kan du blive politibetjent? Spot en homoseksuel

Hvis du er homoseksuel, men ikke ser sådan ud, må en politibetjent gerne afvise dig, når du forsøger at anmelde en hadforbrydelse. Men hvordan ser en homoseksuel person overhovedet ud?

Hvis en person vil anmelde en hadforbrydelse, må politiet gerne vurdere, at vedkommende ikke ser homoseksuel nok ud og derfor afvise at tage imod anmeldelsen. Privatfoto
Hvis en person vil anmelde en hadforbrydelse, må politiet gerne vurdere, at vedkommende ikke ser homoseksuel nok ud og derfor afvise at tage imod anmeldelsen. Privatfoto
Følg Samfund

Har du været udsat for en lignende oplevelse? Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk.

I en ny kampagne med sloganet 'Stop Hadet' opfordrer politiet til, at alle, der oplever hadforbrydelser, skal anmelde dem - uanset forbrydelsens størrelse.

Opfordringen skyldes, at der er et stort mørketal, når det gælder den slags forbrydelser, fordi mange lader være med at anmelde dem.

Men hvis du er homoseksuel og vil anmelde en hadforbrydelse, kan du risikere at blive afvist af politiet, hvis du ikke ser 'homoseksuel' nok ud.

Afvist af politiet

I historien om Ahmad Mahmoud kunne Ekstra Bladet berette, hvordan Ahmad blev afvist af politiet, da han forsøgte at anmelde et overfald, han blev udsat for under Copenhagen Pride 2019.

Betjenten vurderede ifølge Ahmad, at de personer, der stod bag overfaldet, ikke kunne se på ham, at han var homoseksuel. Derfor ville han ikke tage imod anmeldelsen.

Over for Ekstra Bladet bekræfter politiinspektør Tenna Wilbert fra Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter, at politiet er nødt til at bedømme folks udseende, når de vil anmelde en hadforbrydelse.

- Hvis en mand henvender sig til politiet og får at vide, at han ikke ser homoseksuel ud, at han ligner en ’almindelig mand,’ og at politiet derfor ikke kan vide, om der er tale om en hadforbrydelse, vil du så mene, at det er acceptabelt?

- Ja. For det handler om, at vi er nødt til at få forklaret, hvorfor personen tror, at der er tale om en hadforbrydelse, siger hun.

'Man fejler'
LGBT Danmarks talsperson mod hadforbrydelser, Kenneth Engberg, ser med dyb alvor på politiinspektørens udmelding.

- Det vigtigste for et menneske, der har været udsat for et overgreb, er at få lov til at sætte ord på den oplevelse, man har haft, siger han.

- Så kan man senere i processen finde ud af, om der rent juridisk er tale om en hadforbrydelse. Men hvis den første betjent ikke engang gider at skrive det i rapporten, så mener jeg, at man fejler fra starten af.

Ahmad raser over politiet efter tæsk: Var ikke 'homo' nok  

Spot en homoseksuel
Men hvordan ser en homoseksuel person overhovedet ud?

For at besvare det spørgsmål har Ekstra Bladet fået en række billeder af både homoseksuelle og heteroseksuelle tilsendt.

I denne quiz kan du derfor få svaret på, om du er egnet til at blive politibetjent.

Kan du se, hvem der er homoseksuel, og hvem der er heteroseksuel?

Quiz løs!

 

Hvem er homoseksuel, og hvem er heteroseksuel?

10 spørgsmål

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+