Annonce:
Annonce:

Kan ramme Los Angeles: Her affyrer Nordkorea nyt kæmpemissil

Nordkorea har efter alt at dømme affyret et mere avanceret missil end tidligere, vurderer eksperter

Kim Jong Un var ifølge nordkoreansk tv 'godt tilfreds' med affyringen, som han selv bevidnede fredag aften, dansk tid, og som du kan se her. (Video/collage: AP/Mikkel Cramon)
Annonce:
Følg Samfund

Nordkorea har natten til lørdag affyret endnu et interkontinentalt ballistisk missil, proklamerer landet selv. Og oplysninger synes korrekte, vurderer det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon.

Missilet, der af den sydkoreanske forsvarschef vurderes som værende mere avanceret end det, nordkoreanerne testede 4. juli, fløj i løbet af 45 minutter omkring 1.000 kilometer, inden det endte i havet ud for Japan, siger Pentagon.

Premierminister Shinzo Abe, der betegner affyringen som en 'alvorlig og reel trussel mod Japans sikkerhed', har indkaldt til et hastemøde for at drøfte sikkerhedssituationen.

Affyringen 4. juli. (Video: AP)

Nordkoreansk stats-tv viste lørdag billeder fra affyringen, hvorpå man også kan se, at landets leder Kim Jong Un deltog.

Annonce:

Kan ramme  amerikanske storbyer
Ifølge propagandaapparatet udtrykte lederen 'stor tilfredshed' med testen, der angiveligt havde til formål at bekræfte en række tekniske aspekter samt missilets maksimale rækkevidde.

Denne vurderer eksperter til gengæld som værende meget længere end 1.000 kilometer - faktisk kan missilet være i stand til at ramme metropoler som Los Angeles, muligvis Chicago og i yderste tilfælde New York.

- De har talt om det i lang tid (missilets rækkevidde, red.). Jeg tror forskellen nu er, at vi er begyndt at tro dem, siger kontrolanalytiker Jeffrey Lewis til CBS Evening News.

- Vi er i et forhold, hvor vi kan ødelægge dem, og de kan ødelægge os, og vi bryder os måske ikke om det, men det er, hvor vi er.

Ifølge Kim Jong Un demonstrerer testen, at Nordkorea er i stand til at udføre et overraskelsesangreb.

Styret udsendte sidste år en propagandavideo, hvori man simulerer et atomangreb på Washington D.C.

Annonce:

Allierede svarer igen
Lørdag morgen lokal tid gennemførte USA og Sydkorea så i fællesskab en missiløvelse, oplyser det amerikanske militær ifølge nyhedsbureauet AFP.

Militære embedsmænd siger, at øvelsen kommer kort tid efter, at ledere i henholdsvis det amerikanske og sydkoreanske militær havde diskuteret 'militære reaktionsmuligheder' på Nordkoreas missiltest.

'I øvelsen blev der brugt missiler, som blev affyret ud over territoriale farvande langs østkysten i Sydkorea', står der i en erklæring fra USA's militær ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Brutal besked til Nordkorea: - Vi ville fuldstændig ødelægge jer!

AFP rapporterer, at der ifølge den amerikanske hær er tale om overflade-til-overflade-missilsystemet Army Tactical Missile System (ATACMS) samt Sydkoreas Hyunmoo Missile II.

USA og Sydkorea gennemførte lignende øvelser efter Nordkoreas første test af et interkontinentalt ballistisk missil på USA's uafhængighedsdag, 4. juli.

Annonce:

Artiklen fortsætter under grafikken, der viser Nordkoreas fem længstrækkende missiler.

Fordømmer test
USA's præsident, Donald Trump, fordømmer Nordkoreas missiltest.

- USA fordømmer testen og regimet, som har gennemført den, udtaler han i en erklæring ifølge AFP.

- Ved at true verden fortsætter Nordkorea med at isolere sig, svække økonomien og svigte folket, siger præsidenten videre.

Han understreger samtidig, at han vil gennemføre alle tænkelige tiltag for at beskytte USA og dets allierede i området.

Medie afslører: USA havde Kim Jong-un på kornet - derfor dræbte de ham ikke

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: