Nordkorea arbejder fortsat intenst med sit missilprogram, der skal gøre landet i stand til at ramme eksempelvis USA med atomvåben.
Og de interkontinentale missiler er et skræmmende våben, som USA for nuværende ikke har et solidt forsvar imod. Det skriver CNN.
- Hvis det ikke bliver skudt ned, eller nedskydningen fejler, så kan et interkontinentalt missil nå fastlandet i USA på lidt mere end 30 minutter fra Nordkorea.
- Selvfølgeligt lidt afhængigt af, om det rammer vestkysten eller østkysten, siger analytiker ved Open Nuclear Network Tianran Xu til mediet.
Enorme højder
Interkontinentale missiler virker normalt ved, at de når markante højder på op til 2000 kilometer. Her rejser de med mange, mange gange lydens hastighed mod deres mål for at så komme ned gennem atmosfæren igen.
Netop på grund af hurtigheden og farligheden har USA længe arbejdet på at have en stærkt missilforsvar, der skal kunne nedskyde sådanne missiler.
Det er dog en absurd svær opgave. Ikke bare skal man ret hurtigt opdage, at missilet er afsendt. Man skal også være næsten 100 procent sikker på at kunne ramme det relativt lille objekt.
- Det er blevet beskrevet som at ramme et projektil med projektil, siger forskningschef ved Global Security Program, Laura Grego, til CNN.
Mange missiler
Ifølge mediet lykkes det i test kun omkring halvdelen af gangene for USA's missilforsvar at nedskyde missiler, som det er for nuværende.
Det er meget uheldigt, da man ved et missilangreb - ikke mindst hvis man er ved at starte en atomkrig - som udgangspunkt vil affyre en stribe missiler for at øge sandsynligheden for at udslette sit mål.
Se hele billedserien af Kim Jong-Un, der kigger på missiler her.