Kaninavlere rasende på paven

'Man skal ikke beskylde alle kaniner for at seksuelle udskejelser'

Foto: AP
Foto: AP

De tyske kaninavlere angriber i hårde vendinger pave Frans, som har sagt, at ’det ikke er en betingelse for at være en god katolik, at man yngler som kaniner’.

Formanden for Foreningen af Racekaninavlere  i Tyskland, Erwin Leowsky, siger i en erklæring, at ’man ikke skal skære alle kaniner over en kam. Forplantningen mellem kaniner i fangenskab foregår under regulerede forhold. Man kan højst beskylde vildtlevende kaniner for at begå seksuelle udskejelser’.

Efter et besøg i Filippinerne kom paven med sine betragtninger om katolikker og kaniner. Han havde besøgt en kvinde, der havde fået syv børn ved kejsersnit og nu ventede det ottende.

Den katolske kirke afviser kondomer, p-piller og pessarer, men Frans sagde: - Der gives andre metoder til familieplanlægning og et ansvarligt forældreskab. Tre børn pr ægtepar er ideelt.

Kaninformand Erwin Leowsky siger derimod: -  Han skulle overveje at undlade sådanne vendinger og i stedet for frigive svangerskabsforebyggelse. Det ville være mere velanbragt end at sætte sådanne dumme udtalelser i omløb.

Pave Frans blev valgt 13. marts 2013 og har på 22 måneder skabt større postyr end adskillige forgængere tilsammen.

0 kommentarer
Vis kommentarer