Kannibalhajer chokerer: - Ufatteligt

Utallige tilfælde af hajangreb på andre hajer undrer ekspert

Fiskere i Australien har opdaget en mærkværdig tendens, med hajer der æder hinanden. Se de vilde billeder her. Video: National Geographic.

Mange mennesker deler opfattelsen af, at hajer er uhyggelige dyr, måske særligt hvis man har set Spielberg-klassikeren 'Jaws' fra 1975. Men noget tyder på, at det ikke kun er mennesker, der bør frygte de store rovdyr - de bør også frygte hinanden.

Et hold fiskere fra Australien har for nyligt set en haj spise en anden haj, og det er langt fra første gang, det er sket.

- Det er ufatteligt, hvad der er sket de sidste par år, der har været flere hundrede tilfælde, det sker næsten dagligt nu, siger fiskeren Joel til National Geographic.

Ifølge hajekspert Mark Meekan, ved man ikke meget om årsagerne til 'haj-på-haj-angreb', men med de seneste års fund i Australien tyder meget på, at det er meget mere udbredt end først antaget.

- Det er ikke bare en enkelt haj, der angriber en haj, eller en hajart, som angriber andre hajer, det er en masse forskellige hajer, der angriber hinanden under de rette omstændigheder, siger havbiolog Mark Meekan ifølge National Geographic.

Ifølge hajeksperterten er der kun fire arter, der er i stand til at efterlade så store bidemærker, som dem, man ser i videoen; hammerhajen, tyrehajen, makrelhajen og tigerhajen.

Du kan se de vilde scener af hajangrebene i videofeltet over artiklen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hajere er ikke de eneste toprovdyr i verdenshavene. Her kan du se en haj komme i knibe efter et møde med en flok sultne spækhuggere.

51 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere