Kanon eller klamt: Nu kommer Fernet-Branca-øllen

- Man får en smagsoplevelse, man aldrig har fået før, mener producenten bag Fernetic-øllen

Foto: All Over Press.
Foto: All Over Press.

Er Fernet-Branca en fast del af dit morgen-ritual eller måske nærmere en fast rejse-makker?

Så er der godt nyt, for firmaet bag Fernet-Branca har sammen med bryggeriet Chicago’s Forbidden Root besluttet at omdanne den berømte bitter til en øl.

Det er ifølge Paste Magazine lykkedes at skabe den såkaldte Fernetic-øl ved at skille den klassiske bitter fra hinanden og sammensætte den på en ny måde, så den både bliver et hit for øl-elskere og folk, der er mere til en god, gammel bitter.

- Jeg er meget stolt af Fernetic, en øl inspireret af min families Fernet-Branca-opskrift, der daterer sig tilbage til 1845, udtaler Edoardo Branca, der er sjette generation i Branca-familien, ifølge Paste Magazine.

Firmaet bag Fernet Brancaen har haft som mål, at kunden skulle have en oplevelse, de aldrig har fået før, og det blev altså i form af en øl, der indeholder rabarber, malurt og en række urter og krydderier.

Bryggeriet Chicago’s Forbidden Root har derfor også skullet arbejde med smagsvarianter, der normalt ikke er at spore i en almindelig øl.

- Med et hint af kaffe og pebermynte giver Fernetic komplekse varianter og en mørk farve. Det giver en krydret, cremet og træagtig finish, siger bryggeriets formand BJ Pichman til Paste Magazine.

Ifølge mediet vil den nye øl komme på hylderne i de amerikanske supermarkeder 19. januar, men der er endnu ingen forlydninger om, hvornår øllen kommer til Danmark.

14 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere