Kaos efter Trumps indblanding i retssag mod ven

Fire statsanklagere har trukket sig fra igangværende retssag mod Trumps nære ven og rådgiver Roger Stone

Roger Stone er kendt skyldig. Nu diskuteres straffen. Foto: Albin Lohr-Jones/picture-alliance/dpa/AP Images/Ritzau Scanpix
Roger Stone er kendt skyldig. Nu diskuteres straffen. Foto: Albin Lohr-Jones/picture-alliance/dpa/AP Images/Ritzau Scanpix

Præsident Donald Trump har nu endnu en gang blandet sig i en retssag, før den er afsluttet.

Denne gang forsøger præsidenten at påvirke retssagen mod sin tidligere rådgiver og nære ven, Roger Stone, som er dømt for  at have truet vidner og forsøgt at påvirke præsidentvalget i USA i 2016.

Anklagemyndigheden har mandag krævet mellem syv år og ni års fængsel.

Det har fået Trump til at skrive på Twitter, at en så høj straf er 'forfærdelig og uretfærdig'.

Nu har de fire statsanklagere i sagen trukket sig i protest mod Trumps opsigtsvækkende indblanding.  Det er normal kutyme, at blandt andet politikere undlader at blande sig, mens retten sidder.

Foto: Michael Ares/ AP/Ritzau Scanpix
Foto: Michael Ares/ AP/Ritzau Scanpix

Også justitsministeriet er gået ind i sagen - angiveligt under direkte eller indirekte pres fra Donald Trump. Ministeriet har tilkendegivet, at straffen bør være væsentligt lavere.

Skyer ingen midler
Roger Stone har i mange år været nært tilknyttet Donald Trump. Han er i politiske kredse kendt som en provokatør, som ikke skyer nogen midler for at fremme sine politiske interesser.

Det var angiveligt den excentriske Roger Stone, som opfandt Donald Trumps projekt med at opføre en mur mellem Mexico og USA. Det var angiveligt også Roger Stone, som i sin tid førte en kampagne mod Hillary Clinton mod ordene: Bur hende inde.

Omgivet af kriminelle
Udover Stone er fem andre personer omkring Donald Trumps præsidentkampagne blevet dømt for kriminelle forhold.

Indtil nu er det lykkedes Donald Trump selv at gå fri. Den såkaldte Mueller rapport om Trumps mulige samarbejde med russerne i valgkampen fik ingen reelle politiske konsekvenser for Trump.

Ifølge flere amerikanske medier  kræver Demokraterne nu en undersøgelse af forholdene omkring strafudmålingen i den verserende sag mod den 67-årige Roger Stone.

'Jeg har helt klart retten'
Donald Trump oplyser ifølge ABC NEWS, at han ikke har talt med Justitsministeriet om sagen.

- Hvis jeg ville, så kunne jeg bare gøre det. Jeg har helt klart retten til at gøre det. Jeg holder mig væk fra tingene. Jeg tænkte, at anbefalingerne (læs: fra anklagemyndigheden om den hårde straf, red.) var latterlige, lyder det fra den amerikanske præsident.

 

367 kommentarer
Vis kommentarer