Annonce:
Annonce:

Kaos i Københavns Lufthavn: Passagerer må ikke komme ud

Fredag aften sidder flere passagerer fast i fly i Københavns Lufthavn

I Nordjylland har mange forvildet sig ud til kysten ved byen Vorupør, selvom stormen Otto byder på ubarmhjertige vejrforhold

Vildt uvejr: Stormen Otto går i land
Annonce:
Følg Samfund

Er du også fanget på et fly? Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk.

Stormen Otto skaber fredag aften kaos i Københavns Lufthavn.

Foruden utallige aflysninger og forsinkelser har Ekstra Bladet modtaget flere henvendelser fra frustrerede passagerer, som sidder i fly på landingsbanen og ikke må komme ud.

En af dem er danske Joakim, som har været på ferie med sin familie i Phuket i Thailand.

Efter en meget lang rejse sidder de nu i et fly og kan ikke komme ud. Her har de siddet i mere end en time.

- Vi har fået at vide, at det skyldes en eller anden sikkerhedsregel. Man kan godt lande flyene, men ikke åbne dørene, fortæller Joakim, som ikke har ønsket at få sit efternavn bragt i avisen.

- Det virker lidt absurd det hele, fortsætter han.

En anden passager, Jannich Kofoed, sidder også fast i et fly. Han har taget dette billede ud af flyvinduet, hvor man kan se trappen, der skal bruges for at komme ud - men ikke umiddelbart noget personale. Privatfoto
En anden passager, Jannich Kofoed, sidder også fast i et fly. Han har taget dette billede ud af flyvinduet, hvor man kan se trappen, der skal bruges for at komme ud - men ikke umiddelbart noget personale. Privatfoto
 

Annonce:

'Børn græder'
Ifølge Joakim var der megen turbulens på vej ned. Det fik flere af børnene i flyet til at blive dårlige og kaste op.

Det samme er tilfældet hos journalist Jannich Kofoed. Han sidder i et andet fly fra Riga, Letland, og har siddet der i omkring en time.

- Der kommer flere og flere fly på landingsbanen, men det ser ikke ud til, at der er nogen, der kan komme ud, fortæller han.

Ifølge Jannich Kofoed kan han se de trapper, som skal køres hen til flyene, for at man kan komme ud. Men intet personale.

- Børn græder herinde, siger han.

Ekstra Bladet har forsøgt at komme i kontakt med Københavns Lufthavn, men de er endnu ikke vendt tilbage på avisens henvendelser.

Lufthavn: Vi kan ikke styre vejret

Problemet skyldes, at den kraftige vind forhindrer personalet i at køre trapper og broer hen til flyene uden at risikere, at nogen kommer til skade.

Det oplyser Lars Lemche, kommunikations- og presserådgiver i Københavns Lufthavn, til Ekstra Bladet.

- Så mens stormen er allerværst, risikerer man at skulle vente i flere timer, før man kan komme ud. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt og træls, men det vigtigste er sikkerheden, siger han.

Lige nu kommer folk langsomt ud af flyene. Det fungerer ved, at personale kører et par ekstra store og stabile brandtrapper rundt.

- Det har jo ikke været nogen overraskelse, at der skulle komme en storm. Kunne man ikke have planlagt sig ud af det?

- Vi har haft al mandskab ude og har haft alle fra brand og redning til at arbejde. Det er umuligt at forudsige, præcis hvordan og hvor hårdt, vinden rammer.

- Selvfølgelig har vi vidst, at der kom en storm, og det har vi forberedt os på. Men vinden har været meget voldsom, måske også mere, end vi havde forventet, siger Lars Lemche.

- Vil I tage noget af den her læring med til næste gang, så?

- Jeg tror ikke, vi har lært noget? Vi har lært det samme, som vi lærte sidst, nemlig at når en storm er rigtig voldsom, så påvirker det driften af lufthavnen et par timer. Det har det også gjort her til aften, og så løser vi det.

- Så I kunne ikke have gjort mere?

- Næ. Vi kan styre mange ting, men ikke vejret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: