Kaos i lufthavn – danskere kan ikke komme hjem

IT-nedbrud i lufthavnen på Rhodos, Grækenland, giver massive forsinkelser på flytrafikken

Er dit fly forsinket? Forbrugerrådet Tænk forklarer dig her, hvad du skal gøre, og hvad du har ret til, hvis din flyrejse ikke går som planlagt (Producer: Martin Lorentsen)
Følg Samfund

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Tusinder af turister – herunder mange danskere – kan ikke komme hjem fra den græske ferieø Rhodos, fordi lufthavnen er ramt af et it-nedbrud.

I en opdatering på Facebook natten til mandag oplyser de lokale lufthavnsmyndigheder, at check-in-systemet brød sammen søndag aften ved 21-tiden.

'På grund af tekniske problemer (…) kan passagerne opleve forsinkelser med hensyn til både ankomst og afgang', skriver lufthavnen og opfordrer rejsende til at kontakte deres luftfartsselskab eller rejsebureau.

Alle fly aflyst
Klokken 2.00 lyder meldingen, at alle afgange fra Rhodos er aflyst. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er rejseselskaberne begyndt at finde logi for natten til deres gæster.

Ekstra Bladet har været i kontakt med danske turister, der bekræfter den kaotiske situation.

Lars Nelsson fortæller, at de fleste rejsende har taget situationen i fin stil. - Der er blevet delt en del dåsebajere, siger han. Læserfoto: Lars Nelsson
Lars Nelsson fortæller, at de fleste rejsende har taget situationen i fin stil. - Der er blevet delt en del dåsebajere, siger han. Læserfoto: Lars Nelsson
 

Lars Nelsson, 42, fortæller, at han ankom til lufthavnen ved 21.30-tiden med sin kæreste for at flyve hjem til Danmark. Parret blev mødt af en tætpakket afgangshal.

- Det er meget kaotisk. Børn er presset sammen med deres forældre, og der bliver hentet vand til de ældre, for det er meget varmt, fortæller han, da Ekstra Bladet fanger ham på mobiltelefon.

Lars Nelsson har netop fået besked om, at der ikke er flere afgange fra Rhodos i nat.

- Det er lidt noget lort, men det går sgu nok. Jeg synes, det er synd for børnefamilierne. Nu håber jeg bare, at vi kan finde et sted at sove og så komme med et fly i morgen, siger han til Ekstra Bladet.

I kø i fem timer
En anden læser oplyser, at han havde stået i kø i fire-fem timer, før han fik besked om, at hans fly var aflyst.

Læserfoto: Lars Nelsson
Læserfoto: Lars Nelsson
 

Læserfoto: Lars Nelsson
Læserfoto: Lars Nelsson
 

'Jeg sidder med tre venner og venter på, at der bliver fundet hotel. Men der er vel omkring 500 mennesker hernede, der gør det samme', fortæller Rasmus på en e-mail til Ekstra Bladet.

Andre læsere, der søndag skulle være ankommet til Rhodos, fortæller, at deres fly er blevet omdirigeret, fordi de ikke kunne lande på den græske ferieø.

'Vi er strandet i Tyrkiet, fordi vi ikke kunne lande i Rhodos Lufthavn. Vi har været overladt uden information overhovedet i tre timer nu', lyder det blandt andet.

Også på Twitter har frustrerede rejsende lagt billeder, der viser enorme køer i afgangshallen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?