Kaos i Madrid: Patienter ligger på gangen

En rystende video fra Madrid viser, hvordan spanske patienter må ligge på gangen på Hospital Universitario Infanta Leonor

Privatoptagelser viser, hvordan patienter ligger på gangen på et hospital i Madrid. Video: Privat

Coronavirus-udbruddet har sendt chokbølger gennem hele verden.

Spanien er det land i verden, der har fjerde flest smittede med 33.089 registrerede. Og det skaber i sagens natur store problemer på hospitalerne.

En rystende video fra Madrid viser, hvordan spanske patienter må ligge på gangen på Hospital Universitario Infanta Leonor. Det skriver El Mundo.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Privat
Foto: Privat
 

Myndighederne forsikrer, at der var tale om et enkeltstående tilfælde, der er blevet fanget på video. Sundhedsministeriet har dog bekræftet, at det fandt sted 20. marts.

'Nye rum er blevet taget i brug, så vi kan garantere patientplejer under de bedste forhold', skriver hospitalet til avisen.

Spanien hårdt ramt
Det seneste døgn har myndighederne således registeret 462 coronadødsfald. Det meddeler Spaniens sundhedsministerium mandag formiddag.

Dermed runder landet mere end 2000 dødsfald relateret til corona.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Privat
Foto: Privat

Søndag steg antallet med næsten 400, så det samlede antal lød på 1720. Det er nu steget til et samlet antal på 2182 ofre.

Spaniens premierminister, Pedro Sanchez, advarede i weekenden landets indbyggere om, at 'det værste stadig ligger foran os'.

- Vi må forberede os følelsesmæssigt og psykisk på nogle meget hårde kommende dage, sagde han i en tv-transmitteret tale til nationen.

- Vi er stadig ikke blevet ramt af den stærkeste, mest ødelæggende bølge. Den vil teste vores materielle og moralske kapacitet til det yderste, lød det fra den 48-årige, socialdemokratiske premierminister.

Krisetilstand
Spanien indførte 14. marts krisetilstand af en varighed på 15 dage. Regeringen ønsker at forlænge den med yderligere 15 dage.

Landet har bedt sine 46 millioner indbyggere om at holde sig hjemme.

Det er kun tilladt at bevæge sig udenfor for at udføre yderst nødvendigt arbejde, for at indkøbe mad og medicin eller for at lufte sin hund.

Kun Italien og Kina har registeret flere coronadødsfald end Spanien.

Foto: Privat
Foto: Privat

Foto: Privat
Foto: Privat