Kaos på motorvej: Flygtninge på vejen

Den sønderjyske motorvej E45 er fortsat spærret i begge retninger

Følg Samfund

Se tv og billeder fra motorvej E45 i galleriet herover

Motorvej E45 er spærret i begge retninger mellem Aabenraa S (72) og Bov (75), fordi omkring 300 flygtninge går på vejen.

Det oplyser Vejdirektoratet omkring klokken 15:39 på Twitter, hvor det også opfordrer til omkørsel.

Kaos i trafikken opstod, da de 300 flygtninge i formiddag forlod en skole i Frøslev, hvorfra de i eftermiddag bevægede sig op langs den sønderjyske motorvej E45.

Følg den aktuelle status på Vejdirektoratets hjemmeside

- Der er totalt kaos. Trafikken holder bomstille. Folk er begyndt at forlade deres biler for at se, hvad der sker, lød det tidligere onsdag eftermiddag fra Ekstra Bladets mand, der opholder sig cirka 25 kilometer fra grænsen i Padborg.

Syd- og Sønderjyllands Politi har af sikkerhedsmæssige årsager valgt at lukke motorvejen midlertidigt, indtil der er tolke fremme til at sikre dialogen samt busser klar til at samle de gående op og fragte dem væk fra motorvejen. Lukningen skaber lange køer på motorvejen.

Klokken 15.30 var det ikke muligt at få en tidshorisont for, hvornår vejen ventes åbnet igen.

Politiet bruger ikke magt
Syd- og Sønderjyllands politi oplyser, at der er mange kvinder, børn og gamle mennesker i blandt de cirka 300 udlændinge. Politiet har valgt ikke at gribe ind med magt i den store gruppe, men følger foreløbigt gruppen, der går mod nord på den sønderjyske motorvej.

- Frøslev skole er ikke et fængsel, og der er ingen hegn omkring. Når 300 personer på en gang beslutter sig for at forlade skolen, har vi en dialogbaseret tilgang. Det siger linjechef hos Syd- og Sønderjyllands Politi Hans Roost.

Jysk motorvej lukket: Flygtninge har forladt skole

- Vi forsøger så vidt muligt via vores dialog med dem at få dem tilbage til skolen, tilføjer Hans Roost.

En mindre gruppe ældre har allerede bedt om at blive kørt tilbage. På stationen i Padborg har der været en mindre gruppe, som ikke ville væk fra en perron. Det medførte, at toggangen i en periode måtte stoppes.

Der er stadig 20 personer, som nægter at forlade perronen.

Gav finger og råbte 'Fuck You'
De 300 udlændinge, der bevæger sig langs motorvejen, fik ifølge JydskeVestkysten et par ubehagelige opråb med på vejen.

På motorvejsbroen over E45 stod en mand på omkring 50 og råbte 'fuck you' til de mange vandrende mennesker, hvorefter han gav dem fingeren. Udlændingene stoppede og stirrede på manden, hvorefter en politibetjent tog affære og råbte til manden, at han skulle tie stille.

Inden politiet nåede op på broen, var manden stukket af. Det skyldtes, at fotografer på stedet begyndte at fotografere manden, som åbenbart ikke ville foreviges.

Ekspert: Her er forskellen på migranter og flygtninge

Alarm 112 presset
Alarmcentralen oplever lige nu et stort antal opkald fra borgere, der vil indrapportere mindre gående grupper i området ved den spærrede del af motorvejen, skriver politiet.

Syd- og Sønderjyllands Politi beder borgere om ikke at ringe 112. Politiet er tilstede i området og der er også fokus på de mindre grupper, ligesom eventuelle grupper i Padborg-området, lyder det.

- Det er vigtigt, at 112 ikke belastes af disse opkald, men friholdes til akutte opkald. Såfremt man ønsker at få kontakt til politiet, skal man ringe 114.

- Syd- og Sønderjyllands Politi har erfaret, at flere journalister har bevæget sig ned på den sønderjyske motorvej. Politiet minder medierne om, at det ikke er lovligt at opholde sig på motorvejen, skriver politiet.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.