Kaptajn fanger monsterfisk fra surfbræt

Fisken er kaptajnens anden monsterfangst inden for kort tid

(Video: Caters)

Kaptajn Ben Chancey er ikke nogen hr. hvem-som-helst, når det kommer til at hive nogle havdybets største monstre op med en fiskestang fra meget små fartøjer.

Den amerikanske kaptajn, som står bag online-fiskeshowet 'Chew on This', har hajfiskeri som sit speciale, men for nyligt fik han et andet havmonster på krogen. Nemlig en 190 kilo tung jødefisk, der er kendt som en stor, grådig og aggressiv rovfisk.

For at det ikke skal være løgn, fangede Ben Chancey oven i købet fisken fra et surfbræt, selv om det holdt hårdt. Kaptajnen kunne være kravlet tilbage i sin følgebåd, men valgte at blive på surfbrættet, hvilket nær havde kostet ham fangsten.

Den stærke fisk trak nemlig surfbrættet så voldsomt rundt i vandet, at Ben Chancey faldt i. Kaptajnen formåede dog at holde fast på stangen mens han kravlede hurtigt tilbage på brættet.

Det tog 20 minutter, før den store fisk overgav sig, kunne fotograferes og derefter sættes ud igen. De hårdeste 20 minutter i kaptajnens liv, ifølge ham selv.

- Det tog mig 20 minutter hvor jeg brugte hver eneste muskel jeg havde for at blive på brættet og kæmpe mod den store jødefisk, fortæller Ben Chancey, som fire dage efter fangsten stadig var øm i kroppen.

- Jeg er ret sikker på at jeg ikke gør det igen lige foreløbig, da det nok var den hårdeste fangst i mit liv, lyder det fra kaptajnen, som ellers er vant til at fange væsentligt større hajer.


I slutningen af juni fangede Ben Chancey en haj fra sin kajak. I lighed med jødefisken fik hajen også væltet kaptajnen en tur i vandet.

25 kommentarer
Vis kommentarer