Karakterkrav på 02 koster 2000 unge erhvervsuddannelsen

Danske Erhvervsskoler opfordrer til ikke at ryste på hånden i forhold til de nye kvalitetskrav

Over 2000 unge har fået punkteret drømmen om en erhvervsuddannelse i år, fordi deres kunnen i dansk og matematik er for ringe, skriver Ugebrevet A4.

De har talt med flere erhvervsskoler, der alle har måtte udelukke et stort antal elever, fordi det nu er et krav, at eleverne skal have mindst 02 i folkeskolens afgangsprøve i dansk og matematik eller skal bestå en optagelsesprøve.

Foreningen Danske Sosu-skoler oplyser, at sosu-skolerne sammenlagt har udelukket 928 potentielle elever på grund af karakterkravet, og på flere landbrugsskoler er antallet af optagne elever dykket med en fjerdedel.

- Selvfølgelig skal man kunne læse og regne, men der er mange, der gennem tiden er blevet dygtige håndværkere, selvom de ikke fik 02 i dansk, siger Mie Hovmark, formand for Erhvervskolernes Elevorganisation, der ærgrer sig over de nye krav.

Undervisningsministeriet mangler endnu et endeligt tal for, hvor mange unge der er faldet for karakterkravet, men tilbagemeldingerne fra de store organisationer inden for

erhvervsuddannelserne viser, at det drejer sig om flere end 2000 personer

Mange erhvervsskoler oplevede også, at mindst en tredjedel af de unge slet ikke mødte op til optagelsesprøven, og på den måde dømte sig selv ude.

Selv om de nye krav har udelukket mange fra erhvervsuddannelserne, bekymrer Danske Erhvervsskoler sig dog ikke:

- Det er ikke sådan, at vi begræder, at unge ikke kommer ind på en erhvervsuddannelse. For det ville tilføje dem et nederlag, hvis de kom ind og måtte droppe ud, fordi de ikke var parate.

- Vi må ikke ryste på hånden i forhold til de kvalitetskrav, der er stillet, siger Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) finder det heller ikke bekymrende, at der bliver sorteret hårdere i ansøgerne, oplyser hun til Ugebrevet A4.

27 kommentarer
Vis kommentarer