Karaktertal offentliggjort: Her er det sværest at komme ind

Selvom karaktergennemsnittet falder, kræver det fortsat en høj karakter at komme ind på udvalgte videregående uddannelser

Medicinstudiet og andre naturvidenskabelige fag er eftertragtede uddannelser, som det kan være meget svært at komme ind på. Foto: Thomas Borberg
Medicinstudiet og andre naturvidenskabelige fag er eftertragtede uddannelser, som det kan være meget svært at komme ind på. Foto: Thomas Borberg
Følg Samfund

Den såkaldte grænsekvotient er faldende på de fleste uddannelser i år. Det betyder, at unge studerende nemmere kan komme ind på drømmestudiet.

Som det fremgår af listen herunder, findes der imidlertid en række ganske 'eksklusive' uddannelser, som der enten er meget få pladser på. Eller så stor interesse for, at karakterne skal være meget høje, hvis man vil være sikker på at komme ind.

Tjek snittet: Kommer du ind i år?

Igen i år er det International Business på Copenhagen Business School, der kræver det højeste snit på 11,3. Det er et markant fald fra sidste års krav om 12,4 for at komme igennem nåleøjet.

Også naturvidenskabelige uddannelser som medicin og psykolog ligger højt på karakterlisten. Det samme gør statskundskab i København og adgangen til at blive uddannet arkitekt i samme by.

Det er i øvrigt ikke alle uddannelser, man skal have en adgangsgivende karakter på. 51 procent af uddannelserne har nemlig ingen grænsekvotient i år.

Vigtige datoer

- 28. juli: Alle ansøgere får svar på deres ansøgning. KOT-hovedtal 2020 offentliggøres kl. 00.01. Du kan se, om du er kommet ind til den tid her.

- 28. juli: Uddannelser med ledige pladser, der stadig kan søges, kan fra klokke 00.01 findes på dette link.

- 28. juli og frem: Som følge af den politiske aftale om flere studiepladser vil der ske en øget vejledningsindsats over sommeren og i efteroptagelsen, herunder en aktivt opsøgende indsats målrettet de ansøgere, der ikke fik plads i første omgang. Alle afviste ansøgere får blandt andet et brev via e-Boks og en personlig sms med tilbud om ekstra vejledning og information om ledige pladser. Desuden bliver de tilbudt en opringning fra Studievalg Danmark med vejledning og information om alternative uddannelser med ledige pladser.

- 1. september: Studiestart for de fleste uddannelser (nogle har studiestart 1. februar).

- Oktober 2020: Resultatet af efteroptagelsen ved ledige pladser, op

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.