Karina fra underklassen skylder mig 100.000

Han vil bare i kontakt med mig, lyder modsvaret fra forfatteren, som mener, at beløbet er vildt overdrevet

- Det pisser mig af, at hun kritiserer underklassen for at få offentlige ydelser, samtidig med at hun har brugt mig som sit private socialkontor. Og så går hun ud og tjener penge på at holde foredrag om underklassen, siger Jørn Christiansen om forfatteren Karina Pedersen.
Fotocollage: Privat/Jakob Ehrbahn/Polfoto
- Det pisser mig af, at hun kritiserer underklassen for at få offentlige ydelser, samtidig med at hun har brugt mig som sit private socialkontor. Og så går hun ud og tjener penge på at holde foredrag om underklassen, siger Jørn Christiansen om forfatteren Karina Pedersen. Fotocollage: Privat/Jakob Ehrbahn/Polfoto
Følg Samfund

- Det pisser mig af, at hun kritiserer underklassen for at få offentlige ydelser, samtidig med at hun har brugt mig som sit private socialkontor. Og så går hun ud og tjener penge på at holde foredrag om underklassen.

61-årige Jørn Christiansen er vred. Han mangler 100.000 kr., som forfatteren til bogen 'Helt ude i hampen' Karina Pedersen skylder ham.

I bogen beskriver hun sin opvækst i de socialt mest belastede samfundslag, som hun mener helt skal fratages muligheden for offentlige ydelser.

Det har fået Lisbeth Zornig Andersen til at lange ud efter den 40-årige mor og kalde hende for tigger - bl.a. fordi hun har modtaget penge af Zornig.

Karina fra underklassen til modangreb: Zornig er en slange

Og Karina Pedersen har også fået økonomiske indsprøjtninger fra anden side:

- Karina Pedersen skylder mig 83.900 kr. plus renter og sagsomkostninger. Om det så bliver det sidste, jeg gør, så vil jeg have fat i mine penge, siger den tidligere gulvlægger fra Storkøbenhavn til Ekstra Bladet.

100.000 kr.
Ekstra Bladet er i besiddelse af en dom fra Retten i Kolding, som sort på hvidt fastslår, at Karina Pedersen skylder ham beløbet, som ifølge hans advokats opgørelse onsdag er vokset til 99.404,57 kr. Pengene er ifølge dommen udlånt i perioden december 2012 til juni 2013.

Artiklen fortsætter under billedet...

 

 

Penge til mælk og smøger
Blandt bilagene til stævningen, som førte til domfældelse, er et håndskrevet gældsbrev. Her skriver Karina Pedersen, at hun skylder Jørn Christiansen knap 83.000 kr. og derudover nogle mindre beløb til blandt andet smøger og mælk.

- Hun kan snakke en ko ud af en græsmark og er ikke dum. Hun er lynende intelligent, og jeg ved da godt, jeg var naiv. Men hun stod der og vrælede og bønfaldt mig om hjælp. 'Du får dem, Jørn, du får dem', sagde hun, fortæller Jørn Christiansen.

Karina fra underklassen til modangreb: Zornig er en slange

Med dommen i hånden har Jørn Christiansens advokat har gentagne gange forsøgt at inkassere pengene ved hjælp af fogedretten. Karina Pedersen har dog i en længere periode ifølge Folkeregistret været uden fast bopæl, og det er ikke lykkedes at få hende til at møde op.

Artiklen fortsætter under billedet...

 

Han har rigtig mange penge
Karina Pedersen erkender at skylde Jørn Christiansen penge, men ifølge hende handler det slet ikke om penge:

- Han stalkede mig jo. Det er rigtig nok, han lånte mig nogle penge på et tidspunkt. Han har rigtig mange penge. Men han har nok lånt mig dem i håb om at få noget den anden vej, ikke, siger Karina Pedersen, som antyder, at Jørn Christiansen var interesseret i mere end en venskabelig relation.

Det og Karina Pedersens øvrige beskyldninger om, at Jørn Christiansen har truet hende og skruet beløbet gevaldigt i vejret, afviser Jørn Christiansen blankt.

Artiklen fortsætter under billedet...

Han erkender dog, at han i en periode gentagne gange ringede, sms'ede og mailede for at få fat i sine penge.

- Og så hængte jeg engang en seddel op i opgangen og advarede andre mod at lukke hende ind og låne hende penge. Det var måske lidt provokerende, siger Jørn Christiansen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Karina Pedersen mener ikke, hun skylder Jørn Christiansen så mange penge, som hun er dømt til at betale ham. Foto: Jakob Ehrbahn/Polfoto
Karina Pedersen mener ikke, hun skylder Jørn Christiansen så mange penge, som hun er dømt til at betale ham. Foto: Jakob Ehrbahn/Polfoto
 

Karina Pedersen siger flere gange til Ekstra Bladet, at hun ikke forstår interessen for hendes økonomiske situation:

- Nu er det sådan lidt en sensation, at Karina skylder penge, men folk skal bare huske på, at den eneste grund til, at jeg overhovedet har haft brug for at låne penge hos venner og bekendte, er at jeg har stået med et barn, der ikke har kunnet få skole og børnehave. Ellers havde jeg aldrig nogensinde været i denne her situation.

Karina: Han vil bare i kontakt med mig

Karina Pedersen hævder, at hun slet ikke skylder Jørn Christiansen så mange penge.

- Jeg sidder her med en dom. Hvordan vil du forklare den?

- Ja, det vil sige, det var lidt hans held, han fik den der igennem på et tidspunkt, hvor jeg faktisk ikke engang havde fået den her seddel (stævningen, red.). Det er lidt en lang og lettere indviklet historie, vil jeg sige.

- Ved stævningen er der vedlagt et håndskrevet gældsbrev, hvor du skriver, at du skylder ham de penge.

- Kan du ikke godt se, at der er forskellig håndskrift på. Jeg havde faktisk ikke tid til at tage mig af det dengang og det har jeg heller ikke haft sidenhen. Jeg fik slet ikke den stævning, så den gik bare sin gang. Men det er jo ikke noget, jeg er enig med ham i - og da slet ikke beløbets størrelse.

- Hvad mener du så, du skylder ham?

- Jeg ved ikke, om det var 17.000. Han fik jo også nogle af pengene tilbage. Det er jo i sig selv heller ikke nogen særlig interessant sag, om man skylder en eller anden penge.

- Det er selvfølgelig interessant, når man stikker næsen frem og retter en heftig kritik mod velfærdssystemet, kontanthjælpen og moralen hos underklassen i Danmark. Hvordan hænger din egen situation sammen med de budskaber, du kommer med?

- At man får lån blandt venner og bekendte, er jo netop det, som jeg som liberal går ind for. I stedet for at hente penge fra det offentlige.

- Er det god moral at låne penge af folk for derefter ikke at betale tilbage?

- Nej, det synes jeg bestemt ikke det er. Men jeg synes heller ikke, det er god moral at sige, at man skylder noget, man ikke skylder. Og ham her har pustet beløbet op. Jeg kan sige dig, at jeg har haft hundredevis af sms'er liggende fra ham, hvor han har truet mig med alt muligt, siger Karina Pedersen.

- Hvornår får Jørn sine penge - får han sine penge?

- Han får sine penge, når vi bliver enige om, hvad jeg skylder ham. Det har jeg også gjort hans advokater opmærksomme på. Men du misforstår, hvad det drejer sig om. For hans vedkommende drejer det sig alene om kontakt med mig.

'Karina fra underklassen'

Karina Pedersen (født 1976) er ifølge litteratursiden.dk opvokset i Korskærparken i Fredericia, en af landets ghettoer eller særligt udsatte boligområder. Sammen med sine søskende voksede hun op hos enlig mor, der ifølge Karina Pedersen var dybt alkoholiseret, tog stoffer, var voldelig over for børnene og levede af overførselsindkomst det meste af børnenes opvækst.

Karina Pedersen har beskrevet, hvordan hun som voksen brød mønstret, begyndte at studere på universitetet, fik fast arbejde og børn.

Hun er tidligere skribent hos det liberale medie 180Grader og har nu udgivet bogen 'Helt ude i hampen'.

Hun fortæller til Ekstra Bladet, at hun har haft ejerlejlighed og ganske god økonomi, men at fødslen af et handikappet barn vendte alting på hovedet.

- Min søn kunne ikke engang få en specialbørnehave. Han stod uden skole i lang tid. Jeg har haft ham hjemme i mange år. Han har aldrig gået i vuggestue. Og jeg har sgu selv betalt det, siger hun.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?