Karneval aflyses efter coronaudbrud

Det traditionsrige karneval i Venedig tiltrækker normalt tusinder af besøgende. Nu aflyses det på grund af coronavirus i landet

Lige ved og næsten. Turisterne må undvære de sidste to dage af carnevallet i Venedig, efter to tilfælde af coronavirus er bekræftet i den populære turistby. Video: Reuters/Ritzau Scanpix.

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

De sidste to dage af et traditionsrigt karneval i Venedig er blevet aflyst på grund af et igangværende udbrud af coronavirus.

Det oplyser guvernøren i Veneto-regionen, Luca Zaia. 

Den populære turistby Venedig ligger i den norditalienske Veneto-region.

Venedigs karneval, der tiltrækker turister fra hele verden, begyndte 8. februar og skulle være fortsat mandag og tirsdag indtil 25. februar.

- Men efter i aften vil der være forbud mod Venedigs karneval, og det vil der også være mod alle andre begivenheder - herunder sportsbegivenheder - frem til og med den 1. marts, siger Venetos guvernør.

Programmet for søndag vil blive gennemført som planlagt, lyder det.

Tidligere på søndagen annoncerede guvernøren, at der var blevet bekræftet de to første tilfælde af coronavirus i Venedig.

To døde
Det nordlige Italien er blevet ramt hårdt af et igangværende udbrud af coronavirus. I Veneto er i alt 24 personer blevet smittet, mens 89 personer har fået virussen i naboregionen Lombardiet.

På landsplan er 132 personer blevet smittet af virussen i Italien.

Det er også to italienere, en mand og en kvinde, der er blevet de første europæere til at miste livet som følge af virussen.

Coronavirussen brød ud sidst i december sidste år. Udbruddets epicentrum var og er millionbyen Wuhan i det centrale Kina.

Siden begyndelsen på udbruddet er over 77.000 kinesere blevet smittet med virussen. 2445 kinesere har mistet livet på grund af det.

Coronavirus har spredt sig til omkring 30 lande over hele kloden.

Det hårdest ramte land ud over Kina er Sydkorea. Her er antallet af smittede steget drastisk de seneste dage. Fra lørdag til søndag gik antallet fra 433 til 602 smittede. Derudover er seks personer døde på grund af virussen.