Annonce:
Annonce:

Kasper og Simone modtager dagpenge: Vil ikke arbejde i Netto

Netto leder efter 900 personer til at bestride stillinger fra butiksassistent til butikschef. Det er dog ikke et sted, de to dagpengemodtagere, Kasper Møller Jensen og Simone Kristoffersen, kunne forestille sig at arbejde

Foto: /ritzau/Jakob Erhbahn
Foto: /ritzau/Jakob Erhbahn
Annonce:
Følg Samfund

Simone Kristoffersen og Kasper Møller Jensen er begge jobsøgende og på dagpenge. Alligevel er ingen af de to interesserede i at søge et job i supermarkedskæden Netto.

Det fortæller de i et interview med Radio24syv.

- Jeg anerkender ikke, at jeg har en obligation til at tage sådan et job. Jeg har selvfølgelig en vilje og en lyst til at arbejde, men ikke for enhver pris, fortæller Kasper Møller Jensen.

Han søger primært arbejde som underviser, men har også tidligere søgt bredere og har haft job som handicaphjælper. Det har han dog ikke længere.

- Jeg vil helst bruge min uddannelse, lyder begrundelsen.

Netto søger 900 ansatte
Supermarkedkæden Netto udsendte i sidste uge et gigantisk jobopslag. Her leder kæden efter ikke færre end 900 personer til at bestride stillinger fra butiksassistent til butikschef.

Det jobtilbud er dog ikke noget, der lokker de to.

Annonce:

- Jeg har overvejet det, men jeg handler i Netto dagligt, og det virker ikke til at være det bedste arbejdsmiljø. De ser meget triste ud, dem der sidder bag kassen. Så det er ikke nødvendigvis noget, der kan være med til at berige mit liv og min hverdag. Men det ville være gode penge, fortæller Kasper Møller.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sådan ser jobopslaget fra Netto ud.
Sådan ser jobopslaget fra Netto ud.

Simone Kristoffersen er kommunikations-uddannet og arbejder 10 timer om ugen som ekstern lektor. Ved siden af det modtager hun dagpenge og leder efter yderligere arbejde. Men ikke hvilket som helst arbejde, fortæller hun.

- Jeg skal ud og lave noget, der er spændende. Jeg har 'paid my dues' (gjort min pligt red.), Jeg har siddet i kassen i otte år, så jeg skal prøve noget andet, forklarer Simone Kristoffersen til Radio 24syv.

Fordomme om Netto
Det er dog langt fra alle jobsøgende, der afholder sig at søge arbejde i Netto.

Kommunikationsdirektør i Dansk Supermarked, Mads Hvidtved Grand, fortæller til Ekstra Bladet, at antallet af besøgende på Nettos jobsite eksploderede, efter det gigantiske jobopslag blev offentliggjort.

Annonce:

- Der har været virkelig stor interesse fra hele landet, og vi havde 10.000 besøgende på en enkelt eftermiddag alene. Det er langt over, hvad vi normalt oplever, siger Mads Hvidtved Grand.

- En ung mand, der er jobsøgende og på dagpenge, siger, at han har overvejet at søge et af jeres 900 jobs, men at jeres medarbejdere 'ser meget triste ud', og at det ikke kan være med til at berige hans liv og hverdag. Hvad tænker du om den udmelding?

- Jeg tænker, at han skulle give det et forsøg. Det er en fordom, at det er kedeligt at arbejde i detailbranchen. Netto er en rigtig god arbejdsplads med en helt særlig ånd. Kæden har jo blandt andet modtaget arbejdsmiljøprisen, fortæller kommunikationsdirektøren.

Milliard-udgifter
Det er kun muligt at modtage dagpenge, hvis man er medlem af en a-kasse. Som dagpengemodtager er det muligt at få udbetalt op mod 90 % af ens tidligere løn - dog højest 849 kroner per dag i 2017.

Beregninger fra Beskæftigelsesministeriet viser, at udgifterne til dagpenge igennem de seneste år har været på 17-19 milliarder kroner om året.

Job eller dagpenge?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: