Kastede flasker efter studentervogne

En flok unge mennesker angreb fredag aften studentervogne med flasker og andet kasteskyts

Traditionen tro tog de nyudklækkede studenter en tur i storkespringvandet i København. Video/redigering: Linda Johansen/Asger Bach Holst

En større gruppe unge, der var samlet til fest i et grønt strandområde på Langebro i Nordsjælland, kastede fredag aften flasker og andre genstande mod forbipasserende studentervogne.

- Det er sådan et areal, hvor mange unge samles, når vejret er godt, forklarer Dyre Sønnichsen, vagtchef ved Nordsjællands Politi.

- Det har gjort, at der er cirka fem forældre, der har taget gule veste på. De er der for hjælpe med at styre det, så de unge kan hygge sig, uden det går galt.

Det voksne fremmøde var dog ikke nok til at tøjle ungdommen, hvilket omkring klokken 21.30 resulterede i, at forældrene tilkaldte politiet.

En del af de unge mennesker var begyndt at kaste ting efter de studentervogne, der kørte forbi dem.

Stod sammen politiet
Politiets fremmøde fik i første omgang ikke styr på gemytterne. I stedet stimlede omkring 30 unge sig sammen mod betjentene.

- Da vi kommer derned, vender det sig i imod os i stedet for, fortæller Dyre Sønnichsen.

- Vi får fat i dem, der leder det, og får dem til en kammeratlig samtale. Det ender med, at der kommer ro på igen ved hjælp af en god indsats.

I alt var omkring 200 unge samlet til fest på strandområdet, men det var kun en lille gruppe af dem, der tog del i angrebene på studentervognene.

- Vi fik stoppet hændelsen i tide. Efter episoden spredte de unge sig, og der blev ro igen. Vi har registreret, hvem de er, hvis vi efterfølgende får nogle anmeldelser, fortæller Dyre Sønnichsen.

674 kommentarer
Vis kommentarer