Kat overlevede 7 dage i et rør til en tørretumbler

Tørretumbleren lugtede: VVS-mand fra Fredensborg i Nordsjælland fandt katten i det ofte 80 grader varme rør - kattens krop var helt sammenpresset af opholdet i røret

Den lille kat overlevede syv dage i et udblæsningsrør til en tørretumbler. Den lille krop var presset helt sammen efter opholdet i det smalle rør. (Foto: Facebook/Dyreværnet)
Den lille kat overlevede syv dage i et udblæsningsrør til en tørretumbler. Den lille krop var presset helt sammen efter opholdet i det smalle rør. (Foto: Facebook/Dyreværnet)

Det var ikke en hvilken som helst dag på jobbet for VVS-manden Jacob fra Fredensborg Teknik, da han her til morgen blev kaldt ud til en kunde, der havde en ildelugtende tørretumbler i en etageejendom. Tørretumbleren havde lugtet meget grimt i en uges tid, og det samme gjorde store dele af opgangen. Derfor var der mistanke om, at der befandt sig en død rotte i en af udblæsningsrørene til tørretumbleren.

Katten var helt presset sammen af røret
Da VVS-manden Jacob begyndte at skille tørretumbleren ad og finde frem til problemet bag den grimme lugt, fandt han til sin store overraskelse en svag lille krøllet kat, der svævede mellem liv og død. På billedet af katten, som den så ud, kort efter den blev fundet, ser det næsten ud, som om kattens krop er blevet presset sammen af det stramme rør og har taget form derefter.

Katten havde opholdt sig i det snævre rør i ca. en uge uden hverken mad eller drikke. Og den her på visse tidspunkter måtte udholde ganske varme temperaturer, når tørretumbleren var igang. Derfor svævede katten naturligvis mellem liv og død, da den blev fundet og reddet af VVS-manden Jacob, der efterfølgende afleverede den lille kat til Dyreværnet.

Katten, der nu har fået navnet Jacobine, er netop nu i gode hænder hos Dyreværnet. (Foto: Facebook/Dyreværnet)
Katten, der nu har fået navnet Jacobine, er netop nu i gode hænder hos Dyreværnet. (Foto: Facebook/Dyreværnet)
 

Katten er nu i gode hænder
Netop nu er katten i gode hænder hos Dyreværnet, hvorfra Rikke Christensen-Lie til sn.dk fortæller, at der netop nu gøres alt for at redde kattens liv. Dyreværnet har i øvrigt givet den lille kat navnet Jacobine til ære for kattens redningsmand Jacob.

- Katten er meget dehydreret, og det er en balance at give den væske. Hvis den får væske for hurtigt, hæver den op i hjernen, og den dør. Hvis det går for langsomt, sætter nyrerne ud, fortæller Rikke Christensen-Lie til sn.dk.

På et facebook-opslag skriver Dyreværnet i øvrigt i dag:

- Tusinde tak til dagens helt, Jacob, for at redde Jacobine - han fortjener det største LIKE!.

Se hele opslaget herunder, hvor du også kan se billeder af redningsmanden Jacob sammen med katten Jacobine.

1 af 2 Katten, der nu har fået navnet Jacobine, er netop nu i gode hænder hos Dyreværnet. (Foto: Facebook/Dyreværnet)
2 af 2 Den lille kat overlevede syv dage i et udblæsningsrør til en tørretumbler. Den lille krop var presset helt sammen efter opholdet i det smalle rør. (Foto: Facebook/Dyreværnet)
11 kommentarer
Vis kommentarer