Annonce:
Annonce:

Katastrofe-regnskab: PostNord styrtbløder

PostNord Danmark fik et negativt driftsresultat på 218 millioner svenske kroner i første kvartal mod et underskud på 51 millioner kroner i perioden sidste år

Annonce:
Følg Samfund

Kriseramte PostNord har gjort regnskabet op efter årets første tre måneder.

Postvæsnets danske del - PostNord Danmark - fik et negativt driftsresultat på 218 millioner svenske kroner i første kvartal. Samme periode sidste år bød på et driftsunderskud på 51 millioner kroner. Det oplyser PostNord.

- Resultatet påvirkes fortsat af den kraftige digitalisering i Danmark, som ikke i tilstrækkeligt omfang har kunnet opvejes af øget logistikomsætning og omkostningstilpasninger i brevvirksomheden, skriver PostNord i regnskabet.

- Der arbejdes fortsat med at indføre en økonomisk bæredygtig produktionsmodel, som i løbet af nogle år skal give Danmark forudsætninger for lønsomhed, lyder det.

Annonce:

PostNord er i gang med en større omstilling af postvæsnet i Danmark, hvilket betyder farvel til 3500-4000 medarbejdere over to til tre år. Fyringerne sætter præg på kvartalsregnskabet.

Hensættelser til afvikling af personale med særlige vilkår koster 97 millioner svenske kroner i første kvartal. Det justerede og sammenlignelige driftsunderskud lander derfor på 121 millioner, lyder det i regnskabet.

Omsætningen i PostNord Danmark faldt med otte procent i kvartalet til 2,2 milliarder svenske kroner.

Faldende brevmængder i Danmark hænger blandt andet sammen med digitaliseringen i det offentlige. Her er man gået fra at sende breve til beskeder i e-boks.

Også private danskere og virksomheder sender langt færre breve end tidligere.

Det har fået PostNord til at satse på at gå fra at være en brevvirksomhed, der også sender pakker, til at blive en pakkevirksomhed, der også tager sig af breve, som virksomheden tidligere har beskrevet det.

Annonce:

Samme udvikling gør sig gældende i Sverige, hvor PostNord også må notere en tilbagegang i kvartalet, omend brevmængderne ikke er faldet lige så hurtigt som i Danmark.

For posten i Sverige lyder driftsresultatet 119 svenske kroner mod 198 millioner svenske kroner i samme periode i 2016.

- Det dårligere resultat i kvartalet skyldes primært tilbagegangen i brevforretningen, som ikke fuldt ud opvejes af væksten i logistikforretningen trods fortsat store omkostningstilpasninger, lyder det.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
LIGE NU
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: