Katastrofe-selskab tæt på konkurs

Faldet i omsætningen skete lang tid før de tragiske begivenheder i 2014, siger ny direktør i Malaysia Airlines

Malaysia Airlines har været hårdt ramt på seneste. Sidste år bleveksempelvis et af selskabets fly skudt ned over Ukraine. 298 mennesker omkom.  (Foto: AP)
Malaysia Airlines har været hårdt ramt på seneste. Sidste år bleveksempelvis et af selskabets fly skudt ned over Ukraine. 298 mennesker omkom. (Foto: AP)

Den nye administrerende direktør i det tabsgivende Malaysia Airlines, Christoph Müller, siger, at luftfartsselskabet "teknisk set er gået konkurs ", men han har ifølge Reuters fremlagt nye planer for en omstrukturering, som vil reducere arbejdsstyrken med en tredjedel.

Det er yderst sjældent, at man finder menneskeskabte objekter i området. På billedet ses det australske skib Ocean Shield, der har deltaget i eftersøgningen. (Foto: AP) Krig & katastrofer MH370-eftersøgere finder mystisk skibsvrag

Efterforskerne har nu afsluttet arbejdet på stedet, hvor MH17 styrtede ned i juli. Dette billede er fra november, hvor eftersøgningsholdet satte et 'ingen adgang'-skilt op. (Foto: AP) Krig & katastrofer Ni måneder efter MH17-katastrofen: Nye ligdele, ringe og pas fundet

- Vi er teknisk set gået konkurs. Faldet i omsætningen skete lang tid før de tragiske begivenheder i 2014, siger Müller på en pressekonference i Kuala Lumpur med henvisning til, at luftfartsselskabet sidste år blev ramt af to flykatastrofer.

Det er første gang, at Müller har udtalt sig til medierne, efter at han i sidste måned blev hyret af luftfartsselskabets ejer, den malaysiske statsfond Khazanah, til at lede omstruktureringen.

Luftfartsselskabet har tidligere bekræftet, at det vil skære 6000 job væk, så arbejdsstyrken falder til 14.000 ansatte.

11 kommentarer
Vis kommentarer