Kategori 3-orkanen Willa går i land

Turistområder og fiskerlandsbyer risikerer at blive ødelagt af den kraftige orkan, advarer myndigheder

Kategori 3-orkanen Willa går i land

Med vindstød på næsten 200 kilometer i timen er orkanen Willa gået i land på Mexicos stillehavskyst natten til onsdag dansk tid.

Kategori 3-orkanen truer gårde, flere resorter og fiskerlandsbyer især i delstaten Sinaloa.

Det oplyser USA's nationale orkantjeneste, NHC.

Willa gik i land cirka 80 kilometer sydøst for Mazatlan, der er hjemsted for store hoteller og omkring 500.000 mennesker.

Voldsom regn ramte området allerede tirsdag eftermiddag lokal tid, og lokale myndigheder oplyser, at mellem 7000 og 8000 mennesker i en række kystbyer er blevet evakueret. De fleste af dem i Sinaloa.

- Det har regnet hele dagen. Der er ingen mennesker i gaderne. Alt er lukket, fortæller Alberto Hernandez, der arbejder på et hotel i Teacapan, tirsdag aften lokal tid.

- Det er ikke alle, der har ønsket at forlade stedet, selv om myndighederne har gjort det klart, at det er på egen risiko, hvis man bliver, tilføjer han.

Willa blev mandag vurderet til en kategori 5-orkan, der er det højeste på skalaen, men er siden blevet nedgraderet til en kategori 3.

Meteorologer frygter, at orkanen vil medføre store ødelæggelser. De advarer om risiko for oversvømmelser og voldsomme vindstød.

Willa ventes at udløse nedbørsmængder på mellem 15 og 30 centimeter i delstaterne Sinaloa, Nayarit og Jalisco. Visse områder kan få op til 45 centimeter regn på kort tid, advarer meteorologer.

Alle tre delstater har øget beredskabet. Et orkanvarsel er udstedt for flere områder, der er populære blandt turister. Desuden er samtlige skoler i delstaterne lukket.

En anden orkan, Vicente, har på grund af enorme mængder regn allerede krævet 11 menneskeliv længere mod syd i landet.