Katja misbrugt af sin far - derfor ville jeg mødes med ham

Torsdag stod Katja Heilmann-Nøhr frem i en TV2-dokumentar, hvor hun konfronterer sin fortid, der er fyldt med frygt og had. Nu taler hun ud i Ekstra Bladet TV og chatter med Ekstra Bladets læsere

Katja deler sin historie og taler om at blive seksuelt misbrugt, da hun var i studiet tidligere i dag

Hør Katja Heilmann-Nøhr fortælle sin historie over artiklen.

Fra Katja var ni år gammel blev hun seksuelt misbrugt af sin far, mens hendes bror fik tæsk, og hendes mor blev nedgjort på det groveste. Hendes barndom og ungdomsår er derfor præget af dårlige minder, som overskygger de gode.

I TV2-dokumentaren 'De brændte børn', der blev sendt torsdag aften, forsøger Katja at komme videre med sit liv ved at se tilbage og konfrontere sin fortid.

Fredag er hun på besøg i Ekstra Bladets TV-studie, hvor hun blandt andet fortæller om, hvorfor hun valgte at mødes med den mand, der gjorde hendes barndom til et helvede.

Efterfølgende kan du chatte med den 29-årige kvinde om hendes liv med en voldelig far, der systematisk har sexmisbrugt hende.

Katja Heilmann-Nøhr blev i 15 år misbrugt af sin far. (Foto: TV2/René Gundesbøl) Samfund Katja blev misbrugt af sin far: Sådan går det hende i dag

Katja Heilmann-Nøhr blev i 15 år misbrugt af sin far. (Foto: TV2/René Gundesbøl)
Katja Heilmann-Nøhr blev i 15 år misbrugt af sin far. (Foto: TV2/René Gundesbøl)

Katjas far er idømt fem år og seks måneders fængsel for incest, vold og trusler mod sin familie, og sidder stadig i fængsel.

I TV2-dokumentaren konfronterer hun sin far, men det er ikke undskyldninger, der bliver disket op med fra hans side. I stedet gør han opmærksom på, at de var to om det, og at Katja også bærer et ansvar.

- Jeg fik bekræftet min frygt. Han er ikke kommet videre, og han er den samme, som han var dengang. Så der er ikke sket noget på den front. Min frygt for at han kunne finde på at opsøge os, når han kommer ud af fængslet har dermed heller ikke ændret sig, fordi han ikke har ændret sig, siger Katja.

Læs eller genlæs Katja Heilmann-Nøhrs chat med læserne her: