Katolsk biskop får én på kassen under messe

Midt under en messe blev en amerikansk biskop slået i gulvet lørdag. En person blev med det samme anholdt - det hele udspillede sig for rullende kameraer

Katolsk biskop får én på kassen under messe

Her bliver den amerikanske biskop slået i gulvet af en tilhører. Video: AP/Tapintonewark.net

En katolsk biskop fra Newark, New Jersey må have set sol, måne og stjerner efter sin messe lørdag den 28. januar.

Her fik den hellige herre nemlig et ordentligt slag i hovedet midt under en højtidelighed til ære for den afdøde baseball-berømthed Roberto Clemente, som døde i et flystyrt i 1972.

På videoen herover ses det, hvordan biskop Manuel Cruz roligt messer i Cathedral Basilica of the Sacred Heart i Newark, mens en sort mand kommer nærmere. Pludselig går manden til angreb på den intetanende biskop, der straks går i gulvet.

Ukendt motiv
Manden, der slog præsten, var en 48-årig lokalbeboer, som havde siddet med under messen, før han resolut gik mod alteret og slog biskoppen ned. Han blev straks pågrebet af tilstedeværende betjente og sigtet for overfald. Det er endnu ikke kommet frem, hvad motivet bag overfaldet var.

Efter en tur på hospitalet kunne biskoppen søndag melde, at han efter omstændighederne har det godt.

Katolsk biskop får én på kassen under messe

Biskop Manuel Cruz er ikke den eneste, der er blevet slået ned for rullende kamera i januar. Her går det ud over en Trump-tilhænger under et interview. Video: AP