Kavanaugh fortryder: Jeg sagde et par ting jeg ikke burde

Højesteretskandidaten skriver i kronik, at han fortryder visse udtalelser fra høring om overgrebsanklager

Kavanaugh fortryder: Jeg sagde et par ting jeg ikke burde

Flere personer blev anholdt under en demonstration mod Brett Kavanaugh. Video: AP

Den omstridte højesteretskandidat Brett Kavanaugh er ikke helt tilfreds med den måde, han håndterede en høring i Senatets retsudvalg i sidste uge.

- Jeg har muligvis været for følelsesladet til tider, skriver Kavanaugh i en kronik i den amerikanske avis Wall Street Journal.

Kronikken bliver bragt, efter at FBI torsdag fremlagde sine konklusioner oven på en uges efterforskning af beskyldningerne om seksuelle overgreb, der er rettet imod ham.

Efterforskningen blev iværksat efter en høring i retsudvalget i sidste uge. Her fortalte den 51-årige psykologiprofessor Christine Blasey Ford, at Brett Kavanaugh havde forgrebet sig på hende til en privat fest i begyndelsen af 1980'erne.

Brett Kavanaugh fik efterfølgende lov til at forsvare sig mod anklagerne under høringen. Her var den 53-årige højesteretskandidat flere gange på grådens rand og virkede vred.

I sin kronik skriver Kavanaugh, at hans vidneudsagn "afspejlede min overvældende frustration over at være uretmæssigt anklaget".

Var for skarp
Han indrømmer samtidig, at hans "tone var for skarp", og at han sagde "et par ting", som han ikke burde, under høringen.

Kavanaugh understreger i kronikken, at amerikanerne kan stole på, at han vil være en "afbalanceret dommer", hvis han bliver stemt ind i USA's højesteret.

- Fremadrettet kan I stole på, at jeg vil være den samme dommer og person, som jeg har været i løbet af hele min 28 år lange karriere: hårdtarbejdende, på ret køl, åbensindet, uafhængig og dedikeret til forfatningen og folkets bedste, skriver Kavanaugh i kronikken.

Med sin kronik forsøger Brett Kavanaugh tilsyneladende at overbevise de tre republikanske senatorer, der endnu ikke har truffet en endelig beslutning om, hvorvidt han skal tildeles den ledige plads i Højesteret.

Ifølge nyhedsbureauet AP kan en afstemning om Brett Kavanaughs sæde allerede blive gennemført i Senatet i weekenden. 

Kammerater siger han lyver
Ud over selve anklagerne fra Christine Blasey Ford, så kan det give Brett Kavanaugh problemer, at han angiveligt har løjet om sit alkohol-forbrug under studietiden på Yale. Oprørte kammerater er nemlig stået frem og har forklaret, at Brett Kavanaugh drak tæt og ofte. Han drak til tider så meget, at han snøvlede og vaklede rundt. Han blev ligeledes aggressiv  og provokerende, når han havde indtaget for meget alkohol, har mindst to kammerater fra Yale-tiden fortalt.

Kammeraterne blev sure over, at Brett Kavanaugh efter deres opfattelse løj under senats-høringen, og altså mens han var under ed.

Det er således ikke så meget den åbenbart glade studie-tid, som kan ramme Brett Kavanaugh, men mere det forhold, at han ikke har været helt ærlig omkring den.

Præsident Donald Trump bakker fortsat utvetydigt op omkring sin kandidat. Trump gjorde ligefrem grin med Christine Ford og hendes vidneudsagn under et vælgermøde tidligere på ugen.