Kedelig mandag: Isnende vind og sneglatte veje

Mandag morgen vil der stadig være spor af vinteren, der især kan give problemer på vejene

Regn, slud og sne kan give problemer for morgentrafikken mandag morgen. (Arkivfoto: POLFOTO)
Regn, slud og sne kan give problemer for morgentrafikken mandag morgen. (Arkivfoto: POLFOTO)

Selvom vinteren anno 2015 hidtil absolut har været en af de mildere, slipper de vinterlige tegn endnu ikke fuldstændig taget om Danmark.

Den seneste uge har temperaturerne bevæget sig rundt lige over frysepunktet, og vinden har samtidig bidraget til en reminder om, at februar trods alt stadig er en af årets koldeste måneder.

Og mandag morgen bliver ingen undtagelse i den tendens. Her vil det nemlig stadig føles som vinter, når man begiver sig udenfor i morgentimerne.

- Der kommer et frontsystem ind over landet, som især i Jylland og på Fyn vil betyde en hel del nedbør i morgentimerne, siger Henning Gisselø, vagthavende meteorolog hos DMI, til Ekstra Bladet.

Tjek dit lokale vejr på vejret.dk.

Lidt senere på dagen forventes nedbøren også at ramme Sjælland, men ifølge DMI's prognoser vil det først blive efter den værste myldretid.

Småproblemer i trafikken
Mandagens nedbør kan falde som enten regn, slud eller sne.

- Så det kan nok give lidt problemer i trafikken, vil jeg tro, uden at det dog bliver voldsomme problemer. Men det giver nok lidt forsinkelser, siger Henning Gisselø.

Selvom der i perioder formentlig vil falde sne, er der ikke nogen grund til at finde kælken frem.

- Jeg tror ikke, det er noget, der bliver liggende, for det er så varmt, at det smelter, når det rammer jorden de fleste steder. Og når vi så kommer op ad dagen forsvinder det sidste. Så det er kun noget, der generer trafikken, siger han.

Råkold morgen
Den kolde vind, der især i starten af den forløbne uge har givet råkolde vintermorgener, vil også mandag morgen give anledning til at pakke sig ekstra godt ind.

- Vi vil se en frisk vind til kuling de fleste steder, og vi kommer til at ligge på omkring nul til et par graders varme i nat og i formiddagstimerne, så det vil da føles koldt, siger meteorologen.

Resten af ugen vil vejret fortsætte med at være ustadigt med temperaturer omkring fem grader i dagtimerne, mens temperaturerne om natten kommer til at ligge omkring frysepunktet de fleste dage.

- Ugen vil byde på mildt til normalt vintervejr. Så ikke for alvor frost og snevejr, men heller ikke rigtige forårstegn, siger Henning Gisselø.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter