Kedeligt sommervejr fortsætter: Her står den på byger og torden

Der er stadig ikke nogen rigtig sommer i udsigt de nærmeste dage

Arkivfoto: /ritzau/Jens Dresling
Arkivfoto: /ritzau/Jens Dresling
Følg Samfund

Indtil videre har den danske sommer anno 2017 mildt sagt været en blandet fornøjelse, og selvom der har været fornuftige dage hist og her, skal vi bortset fra en enkelt juni-undtagelse tilbage til maj måned for at finde en decideret sommerdag med over 25 grader.

Og heller ikke de næste dage er der sommer og varme på vej.

Tværtimod kan tirsdagen blive en våd fornøjelse, om end dagen heller ikke står på regn uafbrudt.

- Vi har en svag frontzone over den vestlige del af landet, og som langsomt bevæger sig østover i løbet af dagen. I forbindelse med det er der byger hist og her, og det kan lokalt være med torden nogle steder, siger Dan Nilsvall, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at det i morgen- og formiddagstimerne vil være i det meste af Jylland, at der kan være byger og potentielt torden, men at fynboerne og sjællænderne heller ikke slipper senere på dagen.

- Så det kommer nok til at være skyerne, der kommer til at dominere vejret, men vi kan ikke udelukke, at der også kommer noget sol, men det er fortsat denne her kedelige danske sommer, som vi har haft hidtil i år, siger han.

Ingen stor bedring på vej
Temperaturerne kommer i løbet af dagen til at ligge på omkring 18-19 grader, mens den nogle steder kan snige sig over 20 grader.

Det omskiftelige vejr fortsætter resten af tirsdagen, og heller ikke den nærmeste fremtid har vi udsigt til varme sommerdage.

- Det ser ud til, at torsdag muligvis kan være en kort omgang med lidt bedre vejr igen, men herefter bliver det ustadigt vejr med lavtryk og fronter, som kommer ind over Danmark vestfra. Så der ser ikke ud til at være nogen ændring i denne omskiftelige vejrtype, lyder det fra meteorologen.

Seneste nyt

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.