Kendis-kok raser mod sit livsværk: Jeg er fyret og bortvist!

Ifølge den tidligere vinder af Masterchef Umut Ra Sakarya er han blevet bortvist og fyret fra den populære restaurant 'Grisen' i København

En glad Umut Ra Sakarya, da han i december blev kåret til manden bag 'Danmarks Bedste Bøfsandwich' (Foto: Danmarks Bedste Bøfsandwich)
En glad Umut Ra Sakarya, da han i december blev kåret til manden bag 'Danmarks Bedste Bøfsandwich' (Foto: Danmarks Bedste Bøfsandwich)

Umut Ra Sakarya er manden bag den voldsomt populære grillbar 'Grisen' i København og vinder af Masterchef.

Men nu kan han strege den første del fra sit CV. Han er nemlig efter eget udsagn blevet fyret og bortvist fra sit eget livsværk.

Det skriver han på Facebook.

- Jeg bliver desværre nødt til at meddele, at jeg ikke længere er en del af grill baren Grisen, da jeg blev fyret og bortvist, lige efter Katrine og jeg er gået fra hinanden, skriver han på Facebook.

Ekstra Bladet har efterfølgende været i kontakt med kendis-kokken, der bekræfter, at han ikke længere er en del af Grisen på Fredensgade i den centrale del af København.

- Min kæreste og jeg er gået fra hinanden. Hun stod på kontrakten, da vi oprettede det på nettet, og så har jeg ikke tænkt mere over det. Senere er vi så gået fra hinanden, og hun er gået til en advokat. Nu har jeg så fået en besked om, at jeg er blevet fyret, og ikke længere må opholde mig i grillbaren længere, siger Umut Ra Sakarya.

Ydmygende
Samtidig oplyser han til Ekstra Bladet, at han har mistet alt, hvad han havde investeret i Grisen.

- Jeg har mistet alt. Jeg har ingen rettigheder, og jeg må slet ikke være der. Det er meget ydmygende og pinligt, siger han til Ekstra Bladet.

- Det gør ondt at tænke på alt det vi har bygget op igennem de seneste 4 år bare smuldrer imellem mine hænder. Jeg havde ikke set det komme, at dagen skulle komme og har ofte grint af alle dem, som sagde at vi skulle få lavet en kontrakt omkring forretningen, skriver han på Facebook og tilføjer, at det er et kæmpe nederlag for ham.

Ekstra Bladet har i kølvandet på opdateringen på Facebook og samtalen med Umut Ra Sakarya talt med medejer Katrine Izolde Hjorth.

Hun ønsker ikke at udtale sig til Ekstra Bladet, men oplyser, at det fordelingerne af forretningen er meget kompliceret, og ingen er blevet bortvist uretmæssigt.

Umut Ra Sakarya oplyser, at han har tænkt sig at fortsætte i branchen og køre sin anden restaurant, Guldkroen 11, videre.

Nørrebro-kokken har tidligere vundet Masterchef, hvor han var på hold med Rene Dif. I flere år han har været chefkok på netop 'Grisen', der både i 2015 og 2016 har vundet prisen for 'Danmarks Bedste Bøfsandwich'

Sådan laves den prisvindende bøfsandwich